DT #221 – A Piacot nem érdekli, ezért minket sem

0
283


A Piacot nem érdekli, ezért minket sem

A legnagyobb részvényindexek nagyon kis mértékben mozdultak el a tegnapi, oldalazó kereskedési napon. Már nem foglalkozunk azzal, hogy a vámok milyen hatással lehetnek az eredményekre 2018 további hónapjaiban, hiszen a téma hihetetlenül fel lett fújva és túl lett lihegve a vezető sajtó által. Igazság szerint a Piacot sem érdekli már a dolog, az amerikaiakat sem, akik amúgy is azt vallják, hogy a választott út a helyes, és mi sem találunk senkit – a vezető médiát leszámítva -, aki foglalkozna a dologgal. Lássuk hova tartunk, halljunk eredményeket és akkor majd meghozzuk a megfelelő döntéseket. Önt is hasonló dologra ösztönözzük, mert minden nap nagy lehetőségek adódnak a tőzsdéken, és azt akarjuk, hogy használja ki őket!

A szektorok mozgásai meglehetősen kicsik voltak, a gazdasági (+0.3%) és technológiai (+0.3%) emelkedett a dobogó felső fokára, míg az energetikai (-0.8%) és vásárlói (-0.8%) szektorok gyengélkedtek. Az energia szektort a heti amerikai olajkészletek adatai húzták le, amelyről tudjuk, hogy csak pillanatnyi állapot.


Baidu alapok

A vártnál jobb bevételi jelentés és pozitív tervek ellenére a Baidu (BIDU) továbbra is oldalazik, közel az év legalacsonyabb ár szintjéhez. A vállalat az elmúlt években a legjobban teljesítők között van nyilvántartva, megközelítőleg 21-szeres szinten kereskedhető a bevételéhez viszonyítva, miközben bevételeinek növekedését 20% körül határozhatjuk meg. A vállalatnak minden lehetőség adott, hogy bevételeit és EPS-ét (Részvényenkénti Bevétel) akár 25%-al növelje jövőre, amelyet a P/E (ár/bevétel) aránya hitelesít, hiszen annak értéke mindössze 16-18.

Igen, a Google visszatér Kínába, de a Baidura gyakorolt hatása szinte elhanyagolható lesz, amelyet a vezető sajtó szintén túllihegett. A Baidu 0.64-0.72-es PEG (ár/bevétel aránya a növekedéshez képest) mellett kereskedhető, ezzel igazán vonzóvá téve a jelenlegi vételi lehetőséget.


Az Exxon készen áll

Exxon Mobil (XOM) több ázsiai olajfinomítóval is tárgyal egy hosszú távú együttműködést keresve a kitermelt nyersolaj feldolgozásához és exportjához, amelyet a Permian – medencében (Új-Mexikó, USA) hoz felszínre. Hasonló hosszú távú szerződések már 45 éve nincsenek “divatban”, mert fix árakhoz kötöttek. Manapság az ilyen megállapodások egyszeri alkalomra szólnak, mert az aktuális ár nagyban függ az amerikai készletek alakulásától és a Közel-Keletről érkező szállítmányoktól. Mi úgy gondoljuk – az eredeti szerződést olvasva -, hogy a hosszú táv ebben az olvasatban nem az eladásokra mutat, hanem az említett finomítókkal való együttműködésre.


A REIT-ok gyilkolnak – jó értelemben

Ismét itt vagyunk, a REIT-ok (Real Estate Investment Trust – Ingatlan Befektetési Alapok) összekapták magukat egy fájdalmas első negyedév után. Történelmi adatok bennünket igazolnak, az Alapok továbbra is jól teljesítenek, amikor alapkamat emelése kerül szóba. Minden jel azt mutatja, hogy fundamentálisan erős talajra építhetünk, hiszen a piacon a legalacsonyabb elkötelezettséggel (hitellel), és szolid tiszta bevételi növekedéssel találjuk szembe magunkat.

Már unjuk emlegetni, hogy mi megmondtuk… Amikor az Ingatlan Alapok eladási hulláma beüt az alapkamat emelésétől való félelem hatására, itt az idő boltba menni, hiszen a részvények leértékelése nem tart örökké. Ez már a negyedik alkalom, amikor szólunk, es minden alkalom pozitív eredménnyel zárult – számunkra. Elmondjuk még egyszer! Az alapkamat emelések lehetősége mindig lezúzza a REIT árakat, ahonnan gyorsan talpra is állnak! Ha ezt az elvet követi, és alacsony áron vesz, a gyors emelkedés szép profithoz juttatja! Tőzsdei kereskedés ennél nem is lehet egyszerűbb, és amikor nem tudja mit tegyen, mi akkor is itt vagyunk!


Napi válogatás

A Boeing (BA) további csúszásokkal számol a keskeny törzsű gépeinek kiszállítását tekintve. Mi továbbra is bikásak vagyunk, mert ha egyszer a cég felveszi a ritmust, akár 12% profitot is bezsebelhetünk.

A Verizon (VZ) és az Apple (AAPL) kötött egy kizárólagos szerződést, a Verizon Unlimited ajánlatra az előfizetőknek. A szolgáltatás hat havi ingyenes Apple Music hozzáférést biztosít. A megállapodás csak a kezdete egy gyümölcsöző partneri kapcsolatnak, mindkét fél számára.

 

 

 

 

A Ford (F) bemutatja értéknövelő stratégiáját. A részvény ezer sebből “vérzik” és nem találunk olyan megoldást, ami meggyógyítaná. Magyarul semmi olyan nem hangzott el, ami lázba hozna bennünket, sőt azt vesszük észre, hogy a cég saját befektetőit “mérgezi” ebben a pillanatban.

Figyelemreméltó negyedéves jelentések a mai napon: Viacom (NASDAQ:VIA), News Corp (NASDAQ:NWSA)., Dropbox (NASDAQ:DBX), Canada Goose (NYSE:GOOS), Trade Desk (NASDAQ:TTD), Universal Display (NASDAQ:OLED), Planet Fitness (NYSE:PLNT), és Norwegian Cruise Line (NYSE:NCLH)


A valutakereskedés világa

Mindhárom párunk fontos árszinteket értek el tegnap, ebben a pillanatban mindegy, hogy az támasz, vagy éppen ellenállás. Egyetlen dolog számít! Oda kell figyelni a devizapiacra, ha forexezik. Nyaralás közben is!

Az EURUSD kisebb esést követően pozitív irányba fordult és egy kalapácsot formált. Mi nem tágítunk az oldalazás elméletétől 1.15 és 1.185 között, amelyre az egyszerű magyarázat, hogy az év “leglassabb” hónapjában vagyunk. A jelenlegi események miatt viszont bármikor számíthatunk nem várt mozgásokra, ezért csak momentumkereskedést alkalmazunk, jelenleg a csatornánk teteje, vagyis 1.185 irányába.

A GBPUSD sikeresen esett az 1.29 alá, ami egyértelmű negatív jel. Az angol font történelmi szemmel nézve is “gyengécske”, de nincs kizárva egy gyors emelkedés lehetősége, ami eladási opciót rejt magába.

Az USDJPY kicsivel a 111 alá jutott, de biztosan mondjuk, a piac továbbra is bikás. A padlónk marad a 110.50, miközben célunk a 113.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika