DT #220 – Elnöki vacsora, konkrét célokkal

0
333


Elnöki vacsora, konkrét célokkal

A Fiat Chrysler Automobile (FCAU) új vezetője Mike Manley egyike azoknak a vállalati igazgatóknak, akik tegnap este vacsorán vettek részt Trump elnökkel New Jersey-ben.

A vacsora során több halaszthatatlan ügy megbeszélését tervezték, de új témákra is nyitott volt az amerikai elnök. A Fiat köztudottan az amerikai vámok ellen van, amelyek az Európai Uniót és Kanadát érintik, de azzal sem ért egyet, hogy Kínát büntetik acél és alumínium vámokkal. Az autógyár csak egyike azoknak a vállalatoknak, akik elbocsátásokkal fenyegetnek, ha az Egyesült Államok nem tesz pontot az ügy végére. Érdekes helyzet van kialakulóban, mert Trump elnök nem szereti, ha fenyegetik, és azt sem nem viseli jól, amikor sarokba akarják állítani.


S&P500 – közel minden idők rekordjához

A részvények tegnap a negyedik pozitív napot zárták zsinórban, az S&P500 mindössze 0.5%-al maradt el minden idők rekordtól, a január 26-i $2,872.87-től.

A pozitív bevételi jelentések, és gazdasági adatok továbbra is átsegítik a részvényeket a véget nem érő vám és kereskedelmi ellentétek akadályain, és végre a befektetők is látják, hogy az amerikai gazdaság tényleg erős lábakon áll.

A tegnapi emelkedés általánosan volt jellemző a piacokra, hét szektor zárt pozitívan a 11-ből, amelyet az energetikai (+0.7%) és ipari (+0.7%) szektorok vezettek, míg a fogyasztói (-0.6%) szektor szenvedte a legnagyobb esést.


Álom, vagy valóság?

Tesla (TSLA) ismét a hírek középpontjába került az amúgy csendes kereskedési napon, miután Elon Musk egy tweetben azt állította, hogy a magánszektorban folytatja az autógyár tovább, $420/részvény áron, amelyhez a szükséges tőke rendelkezésre áll. A Tesla 11%-os plusszal zárta a napot, ezzel elérve az elmúlt 11 hónap legmagasabb értékét. Nehéz megmondani, hogy egy újabb Musk trükkel állunk szemben, vagy, hogy állítása megfelel a valóságnak.

Részünkről a helyzet teljesen abszurd, hiszen sehol nem találjuk nyomát annak, hogy a vállalat gazdasági helyzete megengedné a lépést, és nem találkoztunk egyetlen ajánlattal sem, ami bizonyítja az állítás hitelességét. Véleményünk szerint a dolog azzal a konkrét céllal történt, hogy a Tesla részvénye a $360 dolláros szint felett maradjon, ami azt jelentheti, hogy a cégnek nem kell egy $920 millió dolláros tartozást visszafizetnie, amely 2019 márciusáig esedékes. A tény, hogy ha Teslának vissza kell fizetnie az összeget, akkor nem lesz más választása, mint egy újabb tőkeemelés, amely teljesen szemben áll azzal, amit Musk már korábban ígért, és mint megoldást, elhárított.


A CBS fúziós harca

A CBS pert indított, amelyben követeli, hogy az AT&T (T) adjon felvilágosítást arról, hogy milyen tárgyalásokat folytatott a telekom óriás a CBS anyavállalatával, a National Amusements-el (NAI) egy lehetséges felvásárlásról.

A CBS azzal indokolja beadványát, hogy a NAI eredetileg egy újraegyesítést fontolgatott a Viacom-al (VIAB), amely a befektetők szempontjából egy sokkal kedvezőbb lépésnek bizonyulna.

A CBS már azon a fúzión is összekapott a tulajdonossal és nagy erőkkel dolgozik továbbra is azon, hogy megfossza a National Amusements vezetőit a szavazati jogaiktól. A CBS minden dokumentumot látni akar egészen 2016-ig visszamenőleg, ahol a Redstone és az AT&T potenciális egyesítésének lehetősége felmerült, illetve mindent, ahol a CBS és Viacom neve említésre került.


Napi válogatás

Az Intel (INTC) ma fogja bemutatni tervét, amellyel állítólag ki tudja ütni az AMD-t (AMD) a nyeregből. Az Intel adatközpont vezetője, Navin Shenoy a nap folyamán áll kamerák elé.

A Qualcomm (QCOM) bővíti kínai chipset üzletét, miután az Apple nem kívánja tovább használni a Qualcomm modemjét az új iPhone gyártásához.

Az Alphabet (GOOG) tulajdonában lévő Waymo nagy lehetőségeket mutat vállalati szinten, a jelenlegi $75 milliárd dolláros értéke gyorsan elérheti akár a $175 milliárd dollárt is, hiszen a szállítási, kereskedelmi, és ingatlanpiaci szektorokat kihasználva minden területen jelen van. Mi a lehetőségeket mérlegelve a Google célárát $1400 dollárról felemeltük $1500 dollárra.

Bevételi jelentések: Roku (NASDAQ:ROKU), CVS Health (NYSE:CVS), Michael Kors (NYSE:KORS), 21st Century Fox (NASDAQ:FOX), NY Times (NYSE:NYT), Yelp (NYSE:YELP), Weibo (NASDAQ:WB), Sina (NASDAQ:SINA), NetEase (NASDAQ:NTES), Monster Beverage (NASDAQ:MNST), Keurig Dr Pepper (NYSE:KDP), Mylan (NASDAQ:MYL), Sarepta Therapeutics (NASDAQ:SRPT), Nektar Therapeutics (NASDAQ:NKTR), és Liberty Media (NASDAQ:FWONA)


A valutakereskedés világa

Mindannyian tudjuk, hogy az év ezen szakasza mindig csendesebb, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a Brexit, és a több fronton folyó vámtárgyalások nem mennek nyaralni. Tartsa nyitva a szemét, mert ezek az események határozzák meg a kereskedési stratégiákat a következő hetekben.

Az EURUSD visszaesett pontosan az 1.15-ös szintre tegnap, ahonnan szépen fordult pozitív irányba. Szerintünk a pár továbbra sem fog kilépni a 1.185-ös plafonnal rendelkező csatornából. Ahhoz komoly változásnak kellene történnie az említett eseményekben. Mi felkészültünk az oldalazó piac adta lehetőségek kihasználására, kövessen, figyeljen, kereskedjen!

A GBPUSD biztos sok lehetőséggel fog segíteni bennünket, hiszen a Brexit nem megy szabadságra. Ne hagyjuk figyelmen kívül az 1.29-ig való esés lehetőségét, azon a szinten várunk bikás kereskedőket a piacra. Ha ismét elérjük az 1.30-at, gyors ütemben mozdulhatunk magasabb szintek felé. Mint mondtuk, minden a Brexiten múlik, figyeljen oda!

Az USDJPY pontosan 111-ig esett vissza, ahonnan felpattanva formált egy kalapácsot. Ha a tegnapi gyertya tetején átjutunk, a 112, vagy akár a 113 is elérhető. Ha a gyertya alatt találjuk magunkat, a 110.50 a támaszunk.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika