DT #219 – A világ olajkészletének 6%-a

0
347


A világ olajkészletének 6%-a

Az Exxon Mobil (XOM) nagyon közel jár ahhoz, hogy feltárjon egy hatalmas olajmezőt Pakisztánban, az iráni határ közelében. Az olajmező elemzések szerint nagyobb, mint Kuvaité. Hivatalos személyek szerint az Exxon már korábban termelt ki olajt a térségben és optimistán nyilatkoznak. Kuvait teljes olajkészlete 101.5 milliárd hordóra lett becsülve 2017-ben, amely a világ készleteinek 6%-a. Lássuk mivel áll elő az Exxon!


Alibaba – Itt az idő

Az Alibaba (BABA) reklám csoportja folyamatosan és gyorsan növekszik, ami nagyban segíti a cég bevételeinek gyarapodását. A vállalat több mint ötödét tudhatja sajátjának a kínai piacnak, amely jóval több, mint a Tencent és a Baidu közös 19%-a. Alibaba jelenleg mesterséges intelligenciát ötvöző új reklámozási formán fáradozik, hogy ki tudja használni a 600 milliós ügyfélkörét. A cég nagy befektetéseket eszközölt, amellyel egy nagy szeletet készül kivágni magának a piacból ismét. Nos, itt az idő nemcsak az Alibabának a ragyogásra, de nekünk is, hogy pozíciókat építsünk ki.


Az Alcoa nem akar fizetni

Az Alcoa (AA) újabb kérelmet nyújtott be az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumnak, ismét vámmentességet kérve a csak Kanadából importálható alumíniumra, amelyet kimondottan konzervdobozok gyártására használ. A vállalat szerint egy amerikai feldolgozó sem rendelkezik ezzel a típusú fémmel, senki nem gyárt hasonló minőséget a hazai piacon, amit a Warrick melletti gyárában használ fel. Az Alcoa több beszállító termékét is kipróbálta, köztük a Century Aluminum (CENX) termékét is, amely közel áll a kívánalmakhoz, a feldolgozó viszont nem rendelkezik a megfelelő, 24 inches öntőformákkal. A kérdés, hogy miért várt eddig az Alcoa?! Miért nem erőltette jobban a dolgot az előző kérelemben?! Jelenleg ezzel nem tudunk foglalkozni, de a minisztérium döntését kíváncsian várjuk.


A Mercedes kínai üzlete

Mercedes-Benz 2005 óta gyárt járműveket Kínában, egy állami tulajdonú cég partnereként. A Daimler (DAIGn) tárgyalásokat folytat egy új közös munka biztosítására a Beijing Electric Vehicle vállalattal, akkumulátor hajtotta Smartok gyártásáról. Az új partnerek mellett a kínai Didi Chuxing (DIDI) is számításba jön, aki egy milliárd dollárt szeretne befektetni az üzletbe a jelenlegi belső átalakításait, és a hamarosan sorra kerülő IPO-ját teljessé téve.


Napi válogatás

Az AMD (AMD) részvényára 14%-ot emelkedett pillanatok alatt, amelyet meg tudott fejelni további 6%-al a Q2 jelentésével és az Intel gyengélkedésével. A 20%-os emelkedés alapjában cserélte le az AMD elemzési szempontjait. A hirtelen emelkedésnek Mudabala nem tudott ellenállni és 22 millió AMD részvényt adott el, ezzel áthelyezve a 6%-ot a történelembe. Jelenleg az AMD megfelelően van értékelve, ami nem jelenti azt, hogy nincs hely a növekedésre.

Az AT&T (T) a napokban tette közzé bevételeit. Az eredmények igazán jók, tekintve hogy a cég mindenféle átalakuláson ment keresztül. A Time Warner fúzió nagy előrelépésként könyvelhető el annak tükrében, hogy csak egy töredéknyi negyedév van a tarsolyában. Számunkra a jövő a fontos, amely nagyon is kedvező képet mutat. A jelenlegi piaci értéke az osztalék királynak igazán jó fényben mutatja a céget.

A Verizon (VZ) az elmúlt 11 évben folyamatosan emelte osztalékát és szaftos kifizetést ígér mindenkinek azzal együtt, hogy ebben az évben még adókedvezményéből is hozzá tud tenni a számokhoz. Az eves kifizetés jelenleg 4.5%.

Bevételi jelentések: Disney (NYSE:DIS), Snap (NYSE:SNAP), Office Depot (NASDAQ:ODP), Crocs (NASDAQ:CROX), Wendy’s (NASDAQ:WEN), Papa John’s (NASDAQ:PZZA), Dean Foods (NYSE:DF), és Match Group (NASDAQ:MTCH)


A valutakereskedés világa

Az európai devizák minimális veszteséggel zárták a tegnapi kereskedési napot, kis támasz nyújtva a továbbiakhoz. Erős támaszok segítenek, látnunk kell, hogy meg tudják-e tartani a párokat, mielőtt bármilyen döntést hozunk.

Az EURUSD az 1.15-öt tesztelve formált egy kalapácsot a csatornánk alján. Jelenleg úgy látjuk, hogy a pár az 1.18 irányába fordul ismét, míg a támaszunk alá kerülve akár 1.13-nál is kiköthetünk.

A GBPUSD szintén alacsonyabb szintek, az 1.29 felé mozdult. Látnunk kell, hogy a támasz meg tudja állítani a negatív mozgást. Ha tovább süllyedünk, új stratégiát kell kidolgoznunk. A jó hír, ha magasabb szintek felé fordulunk, az 1.32, de akár az 1.33 is elérhető. A párra befektetésként, ne skalpként tekintsen!

Az USDJPY a yen ellenében emelkedett tegnap, miközben csendes napon vagyunk túl. A támaszunk 111-nél van, miközben némi ellenállást látunk 112-nél. Jelenleg oldalazásra számítunk, rövid távú lehetőségekkel mindkét irányba.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika