DT #218 – Heti kitekintés

0
257


Heti kitekintés

Ahogy már hónapok óta minden alkalommal, most is az amerikai/kínai vám és kereskedelmi egyezkedés a fő téma. Trump elnök saját bevallása szerint a felek távol állnak a tárgyalások végétől, ahogy mi látjuk, ez nem is fog változni, ameddig tényleg asztalhoz nem ül a két fél és fel sem áll, ameddig meg nem hozzák a szükséges döntéseket. És az egy hét alatt nem fog változni.

Továbbra is negyedéves jelentésekkel tarkított hetünk lesz, amik mellett amerikai fogyasztói adatok, kínai kereskedelmi jelentés és brit gazdaság növekedési riportok érkeznek a hét folyamán.


Kripto Starbucks

A Starbucks (SBUX) mindent egy lapra téve fel nyilvánosságra hozta az év Bitcoin hírét, amely tálcán kínálja a lehetőséget a kriptovalutának, hogy tőzsdén kereskedhető ETF eszközzé váljon. A kávézólánc, a Microsoft és a NYSE anyavállalata, az Intercontinental Exchange közös céget hoznak létre, Bakkt néven. Amellett, hogy Bitcoinért lehet kávét venni, Bakkt kihasználja a Microsoft felhő rendszerét, egy szabályozott kereskedelmi platformon keresztül teszi lehetővé a digitális valuta adás-vételét, és tárolását.

Véleményünk szerint a Starbucksnak inkább arra kellene figyelnie, hogy jobb kávét szolgáljon fel, minthogy újabb kibúvót keressen, de az eredmények majd megmutatják, hogy merre tovább.


Társkereső teszt – Facebook

“A Facebook (FB) belsőleg teszteli a társkereső funkcióját, de most nincs semmi más, amit megoszthatnánk.” – válaszolta a cég Twitteren egy tegnap délutáni felhasználói tweetre, amely egy képernyőképeket tartalmazott az új funkcióról. Mark Zuckerberg azt mondta májusban, hogy a Facebook terjeszkedik a társkeresőoldalak piaca felé, és ez könnyedén mélyrepülésre késztetheti más internetes társkeresők részvényárfolyamát. Sokak szerint azt mondják, hogy egy Facebook társkereső oldal nem fog működni, mi pedig addig nem mondunk véleményt, amíg nem látjuk.


Ford pénzügyek

A Ford (F) felső vezetése a new yorki JPMorgan által szervezett 2018-as Autó Konferencián vesz részt. A témák az ígéretek szerint tartalmazni fogják a Ford 25,5 milliárd dolláros ár céljait a költség- és hatékonysági lehetőségeket illetően egészen 2022-ig, valamint részleteket közölnek egy nagyarányú növekedési portfólió tőkeallokációjáról is. Ahogyan azt mondtuk a múlt héten, az autógyártó bajban van, és egyszámjegyű ára lesz a részvényeinek, ami egy kissé fontosabbá teszi a konferenciát, mint az mi vártuk.


Napi válogatás

A héten fontos döntést várunk az Amerikai Postahivatal átalakításáról a Fehér Házból. Bármilyen váratlan döntés hatással lehet a UPS (UPS), FedEx (FDX), Stamps.com (STMP) és még a Trump elnök által támadott Amazon (AMZN) vállalatokra.

 

 

 

 

Holnap a Disney (DIS) 7%-os bevételi emelkedést jelenthet be a második negyedévre $15.35 milliárd dollárral és $1.95 részvényenkénti bevétellel (EPS).

Bevételi jelentések: Weight Watchers (NYSE:WTW), Etsy (NASDAQ:ETSY), Tyson Foods (NYSE:TSN), Turtle Beach (NASDAQ:HEAR), Twilio (NYSE:TWLO), Hertz Global (NYSE:HTZ), Marriott (NASDAQ:MAR), Newell Brands (NYSE:NWL) és Zillow (NASDAQ:ZG).


A valutakereskedés világa

Izgalmas hét áll előttünk, hiszen a pénteki zárás nem pontosan az elvárásaink szerint alakult, ennek ellenére készen állunk a piac változásait az előnyünkre fordítani.

Az EURUSD negatív napot zárt pénteken. Továbbra is számítunk arra, hogy a pár az 1.15-ös támaszig visszahúz, a kérdés az, hogy ott megfordul-e!? Ha a szint alá kerülünk, a következő megálló az 1.13.

A GBPUSD hasonlóan viselkedett pénteken, mint az EURUSD, de nem látjuk annak lehetőségét, hogy mélyebb szinteket látogassunk meg. Egy “felpattanás” sokkal valószínűbb lehetőség, tartsuk szemünket a Brexiten, mert a tárgyalások függvényében a pár sokkal magasabb szintek felé mozdulhat. Mi feltétlenül megerősítésre várunk.

Az USDJPY visszaesett a 111.25 szintre, ahonnan mi szintén emelkedésre várunk. Ha az emelkedő trend alá kerülünk, a 109 is elképzelhető szint lehet!


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika