DT #211 – Heti kitekintés

0
482


Heti kitekintés

A bevételi szezon már magában is említésre méltó lehetőségekkel jár, főleg hogy az Apple is jelent a hét folyamán. Ha ezt megfűszerezzük a júliusi munkaügyi adatokkal (NFP), az Amerikai Központi Bank (FED) várható alapkamat emelésével, akkor igazan áldottnak érezhetjük magunkat.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy szerdán életbe lép egy $16 milliárd dolláros vám-csomag, amely Amerikába importált kínai termékeket céloz meg. Számíthatunk egy hasonló válaszlépésre az ázsiai országtól.

A Bank of England végre döntést hozhat egy esetleges – és régóta esedékes – alapkamat emelésről, Japán pedig elkezdheti felgöngyölíteni pénzügyi csomagját.

Amerikai és EU-s kereskedelmi megbeszélések folytatódnak és betekintést kapunk a NAFTA tárgyalások fejleményeibe, ami Kanada, Mexikó, és az Egyesült Államok között zajlik.


A gazdák védelme

G20 gazdasági miniszterek egy védővámrendszer kidolgozását szorgalmazzák, tudtuk meg egy szombati bejelentésből. A vezetők ígéretet tettek, hogy a Világkereskedelmi Egyezmény szabályzatának megreformálása elsődleges feladatuk lesz, de nem részletezték a tervezett lépéseket az élelmiszer kereskedelem rendszerének átalakításáról.

Egy kereskedelmi egyezmény hiánya már eddig is megtépázta a mezőgazdaságban érdekelt vállalatokat, $11 milliárd dolláros kínai vám sújtotta az amerikai gazdákat, amit Trump elnök $12 milliárd dollárral készül kompenzálni, és továbbra is segíti a vámháború áldozatait.


Detroit – Carmageddon

A múlt hét nehéz vallomásokat hozott a detroiti autógyártóktól; a General Motors (GM), Fiat Chrysler (FCAU), és a Ford (F) is egy napon jelentették be módosított elvárásaikat 2018-ra nézve, amelyre a Gazdasági Válság óta nem volt példa. Nem kell megijedni, nincs hasonló helyzet, csak a nemzetközi autó kereskedelem – a kereskedelmi kapcsolatokkal együtt -, megy keresztül egy jelentős átalakuláson, amely hullámvasútra ültette a gépjármű ipart. A fontos, hogy a tárgyalások egy ponton közös nevezőre fognak jutni, és ezáltal egy olyan tőzsdei szektort fogunk kapni, amellyel hosszú távon lehet majd számolni, az óceán mindkét partján. Addig viszont türelmesek vagyunk, és más utat járunk.


Twitter – köszönjük a leértékelést!

A Twitter (TWTR) Q2 bevételi jelentése minimális csökkenést mutat a havi aktív felhasználók (MAU) számában az elmúlt negyedévhez képest (336 millióról 335 millióra csökkent). Nem meglepő, hogy ez az adat a fogalmatlan (vagy éppen nagyon is okos) tőzsdei kereskedőket felpiszkálta és a részvény egy mínusz 20%-os vérfürdőt rendezett.

A legfontosabb, hogy a cég bevétele 24%-ot emelkedett, melyet a Napi Aktív Felhasználók biztosítanak, nem a MAU. A Twitter működési bevétele 41%-ot emelkedett! Gyönyörű adatok, így van?!

Több esetben felhívtuk a figyelmét mindenkinek arra, hogy a MAU adatok csökkenést fognak mutatni az törölt profilok következtében, és figyelmeztettünk mindenkit, hogy a pánik-kereskedők le fogják rángatni a részvény árát. Csak remélni merjük, hogy hallgatott ránk!

Ha nem tette, itt az ideje, hogy felugorjon a madár hátára, amely le lett értékelve az emberi hülyeségnek köszönhetően, amit mi köszönünk szépen!


Walmart – katasztrófa, vagy győzelem?

Egyre több részlet lát napvilágot a Walmart (WMT) streaming szolgáltatási terveiről. A projectnek zöld utat kell kapnia a felső vezetéstől a nyár végéig, de legkésőbb az ősz elején. A programot a Walmart bázisközönséget készülnek megcélozni, de arról egyelőre nem tudunk, hogy a vállalat belenyúl-e saját tartalom gyártásába. Most úgy látszik, hogy minden a szolgáltatás árazásán fog múlni. Legjobb tudomásunk szerint a Walmart alacsonyabb árat készül kínálni, mint a Netflix előfizetések, vagy az Amazon Prime havidíjak, sőt teljesen más a célközönsége is.

Hogy mi mit gondolunk? A hatalmas katasztrófa és egy igazi győzelem esélye is a levegőben van, de nem szabad elfelejtenünk, a cég okkal terjeszkedett Indiában és az Egyesült Királyságban!


Napi válogatás

A BMW (BMW) emeli az Amerikában gyártott X5 és X6 SUV-ok árát, 4%-7%-al, hogy tartani tudja a lépést a vámok növekedésével.

A Chevron (CVX) gyenge jelentést adott közzé pénteken, ami a részvény árának esésével párosult. Egy komolyabb negatívumtól az új, $3 milliárd dolláros részvény visszavásárlási program mentette meg.

Az Intel (INTC) tálcán kínál nagy lehetőséget az AMD-nek (AMD), amely továbbra is a $21 dollárt célozza, de legyen nagyon körültekintő!

 

 

 

 

Bevételi jelentések ma: CAT, LXRX, VRNS, WRI, WWD.


A valutakereskedés világa

FED, BoJ, BoE, munkaügyi riport, vám és kereskedelmi tárgyalások. Változatos hét előtt állunk, figyeljen minket, hogy kereskedés pozitív végeredményt hozzon.

Az EURUSD zajosra sikerült pénteken, de rajzolt egy kalapácsot. Továbbra is a trendek között vagyunk, pozitív napra számítunk, vagy legalábbis nem negatívra, mindkét irányba kitörhetünk, padló az 1.15, célunk az 1.185.

A GBPUSD továbbra is Brexit tárgyalások kimenetelétől függ, az 1.30 történelmi támaszunk. Ha 1.29 felé mozdul a pár, át kell alakítanunk stratégiánkat, jelenleg a visszahúzásokon nyitunk vételt, de kis mennyiségekkel.

Az USDJPY újabb kalapácsot formált, ugyanazon a szinten. A pár véleményünk szerint padlót épít egy kitöréshez, visszahúzások továbbra is előfordulhatnak 110.50-ig, célunk a 113.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika