CO2-kibocsátásra vonatkozó új szabályok az EU által

0
70

USA

 

 

A Salesforce részvényei közel 3% -kal emelkedtek a kibővített kereskedelemben, miután a szoftvergyártó a vártnál jobb első negyedéves eredményeket és a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó erős útmutatást jelentett.

 

A GameStop részvényei 20% -ot estek, miután a videojáték-kiskereskedő 13,3% -os csökkenést mutatott az első negyedévi bevételekben, és 10,3% -kal csökkent az azonos üzletek árbevétele. A GameStop részvényenként 7 centet ért el.

 

A Skyworks Solutions állománya a Huawei beszállítójának a közeljövőre és a 2019-es pénzügyi évre vonatkozó iránymutatásainak csökkentése után alacsonyabbra váltott, miután a kínai hírközlési óriás Huawei feketelistára került. A Skyworks a harmadik negyedév bevétel-előrejelzését 775millió dollárról 755 millió dollárra csökkentette.

 

 

EU

 

 

Donald Trump a következő lövésre készül, új tarifák jöhetnek ezen a nyáron, és az európai cégeket is befolyásolhatja, kezdve a holland sajt gyártóktól az ipari óriásokig, mint az Airbus. Cecilia Malmstrom, az Európai Kereskedelmi Biztos hétfőn figyelmeztette az EU kereskedelmi minisztereit, hogy fel kell készülniük egy olyan díjszabásra, amelyet a Donald Trump egy hosszú árucikkes listára kíván szabni. Három európai tisztviselő elmondta, hogy Malmstrom figyelmeztette őket Donald Trumpnak a megállapodás megtárgyalásának az elutasításáról, és hozzáteszi, hogy Washington a tarifákat kívánja emelni – és a Világkereskedelmi Szervezet jogszabályai ezt lehetővé teszik.

 

A 1,2 literes TCe 115 lóerős benzinmotor, melyet a Renault, Dacia és Nissan (1,2 DIG-T) legkelendőbb 12 modelljein találtunk, számos meghibásodást mutatnak, jelenti a francia Le Monde. A 1,2 literes TCe 115 lóerős benzinmotoros autók vezetőinek problémája a magas olajfogyasztás, ami miatt a kipufogószelep a hengercsúszda belsejében feladja a szolgálatot és ezáltal a motor megreped. Sok ilyen motor feladta, amikor megközelítette a 60 000 km-t.

 

“A CO2-kibocsátásra vonatkozó új szabályok arra kényszerítik majd az autógyártókat, hogy minden autóhoz több ezer eurót fektessenek be a technológiaba.” A nagy autók árai és árrései fedezik ezeket a költségeket, de a kis autóknál egyszerűen nem éri meg. Ezeket a szegmenseket hamarosan számos gyártó elhagyhatja, ”mondta Max Warburton, a Sanford C. Bernstein kutató- és brókercégének elemzője. A szigorúbb Euro6d Tem előírások a nitrogén-oxidra (NOx)vonatkoznak, amelyek 2020 szeptemberében lépnek hatályba, a költség mintegy 2000 euró per autó, akár benzines vagy dízelmotorral rendelkező. Továbbá 2021-től kezdődően az EU követelményei szerint minden autó, függetlenül az kategóriájától, főként videokamerákon alapuló biztonsági felszereléssel kell rendelkeznie, és ez a cél további néhány ezer euróval emeli az árakat.

 

Az euróövezet az Európai Központi Bankból származó expanzív monetáris politika miatt új ingatlanbuborék kockázatának van kitéve, a Commerzbank elemzői figyelmeztetnek. Az EKB Igazgatósága június 6-án, csütörtökön ül össze, hogy eldöntse a TLTRO-III harmadik kiadásának részleteit, az eurorendszer műveleteinek sorozatát, amelyek a hitelintézetek számára időszakos finanszírozást biztosítanak legfeljebb négy évig. A TLTRO hosszú távú finanszírozást kínál vonzó módon a bankok számára, hogy ösztönözze őket arra, hogy tőkét kölcsönözzenek a gazdaság javára. Az Európai Központi Bank bizonyos piaci szektorok követeléseivel szemben azonnali ösztönző intézkedések végrehajtására irányult, hogy segítsék a csökkenő európai gazdaságot. A TLTRO harmadik kiadása az EKB bank által támogatott kiterjedt monetáris beszéd folytatása. „Az alacsony bázisinfláció miatt egyes politikák gyakran ingyenesek,” mondták a Commerzbank közgazdászai, Dr. Ralph Solveen és Dr. Jorg Kramer.

 

 

ÁZSIA

 

 

Japán SoftBank Group Corp azt mondta kedden, hogy körülbelül 1,2 billió jen (11,12 milliárd dollár) összegű adózás előtti nyereséget szeretne foglalni a kínai Alibaba Group Holding Kft. részvényeinek értékesítéséből. Az értékesítés 2016-tól kezdődött, amikor a SoftBank az Alibaba részesedésének egy részét származékos eszközökön keresztül értékesítette, hogy finanszírozza az ARM brit tervezőjét. A tranzakció 26% -os részesedéssel hagyja el a SoftBankot 101 milliárd dollár értékben. A japán befektetési vállalkozás azt mondta, hogy a nyereséget a június végi pénzügyi negyedévben fogja könyvelni. A SoftBank Csoport alapítója és a Masayoshi Fiú vezérigazgatója 2000-ben vásárolt 20 millió dollárt az Alibabába. A kínai elindulás a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalatává segítette a Son tech befektetői hitelesítő adatait.