Akar BMW tulajdonos lenni 90 euróért?

0
466

Manapság is igazi presztízsnek számít bármelyik BMW modell tulajdonosának lenni, mint az természetesen a kezdetektől is az volt. Biztosan tudja, hogy a német autógyártó már 1916 óta létezik, a mai napig is müncheni központtal, de ha hiszi, ha nem, más neves német márkákkal szemben, a Bayerische Motoren Werke eredetileg repülőgép motorok gyártására volt berendezkedve, amit az Első Világháború után a Versailles-i Béke alapját kénytelen volt lecserélni vonatfékekre, mezőgazdasági szerszámgép gyártására (volt benne locsoló vödör is), és motorokra autóbuszokhoz, teherautókhoz. Tetszik, vagy sem, a Második Világháború ismét az eredeti repülőgép motorok készítésével telt, a Luftwaffe volt a vállalat elsőszámú megrendelője. Nos hogy az élet naposabb oldalát nézzük, akkor is, ha a BMW végül a háború után egyáltalán nem gyárthatott bármiféle motorokat, túlélte  a nehézségeket és 1952-ben piacra dobta első, BMW 501-es modelljét, ami nem kapta meg a várva várt fogadtatást és tovább görgette mélybe az autógyártó szekerét. Tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végül a vállalat az 1962-es “Neue Klasse” (Új Osztály) szedánja betörjön a piacra és azóta a BMW megállíthatatlan.

Biztosan tudjuk, hogy ön is tisztában van azzal, hogy  milyen messze jutott a német autókészítő az elmúlt 65 év alatt. A csőd széléről indulva, 19 Forma1-es győzelemmel, számtalan Párizs- Dakar Rally indulással, és több díjnyertes modellel a BMW ma már a világ egyik vezető luxusautó gyártója €60 milliárd eurós piaci tőkével, 25 benzines, hibrid, és elektromos modellel. A BMW Group ma már olyan márkák tulajdonosa, mint a  Rolls Royce és a Mini, eladásból származó bevételei 2017-ben elérték a €99 milliárd eurót, 2.4 millió jármű eladásával világszerte, sőt nagyon hosszú ideje, a vállalat a tőzsdei befektetők egyik kedvenc részvényeként van jelen a piacon.

Biztosan arra kíváncsi, hogy hová vezet ez a sok sületlen mondat, mit is akarunk mi igazából mondani, de akik ismernek bennünket, azok tudják, hogy merre fúj a szél. Igen, a BMW részvényei után fizet osztalékot, amely az évtized során folyamatosan emelkedett évről évre.

 

 

 

 

Ahogy azt a fenti grafikonokon látja, a BMW kemény munkával nagyon nagy fejlődésen ment keresztül az évek során, amely eredménye az, hogy az idén €4 euró osztalékot fizet részvényenként, ami 4.45%-ot jelent a mai €91.20-os részvényenkénti ár mellett. Ha folyamatosan követ bennünket, biztosan tudja, vagy fogalma sem volt róla, hogy a BMW részvények jegyzési napja 2018. Május 18-a, ami annyit jelent, hogy itt az ideje fontolóra vennie, hogy akar-e BMW tulajdonos lenni €90-ért, szeretne időben befektetni Európa egyik legbefolyásosabb vállalatába, és kihasználni az általunk kifejlesztett DTS- stratégia (Dividend Paying Strategy, vagy magyarosan osztalékfizető stratégia),  minden előnyét! A módszer bizonyítottan működik, és ha ön is komoly bevételt akar realizálni, nincs más dolga, mint követni a DTS lépéseit, és a BMW Group tulajdonosa lenni.


Töltse le mobilalkalmazásunkat! Csak kattintson a készülékének megfelelő gombra, és a tőzsde a zsebében lesz! Az első héten korlátlanul hozzáfér minden tartalmunkhoz!