Biztosítsa be magát egy biztosító részvényeivel

0
396

ING GROUP (INGA.A)

A hollandok egyik legnagyobb pénzügyi intézménye az ING Bank, mely hazánkban inkább az unit-linked életbiztosítások területén ismertebb. A vállalat piaci kapitalizációja 46,4B€ milliárd, mely stabil lábakat jelent, hiszen az OTP értékének a sokszorosa, sőt több mint az összes magyar nyílt részvénytársaság értéke! Az INGA.A növeli a zöld hiteleket, melyek a megújuló energia és újrafelhasználás terén nagy előrelépést jelent, szóval haladnak a korral. INGA.A most 12 EUR és megtámaszkodni látszik, 12,5 EUR-tól már lehetünk bátrabbak, long pozíciók nyitására a célár 16 EUR (32%).


HEINEKEN (HEIA.A)

A Heineken a világ második legnagyobb sörfőzdéje 50 milliárd euró kapitalizációval és 80.000 alkalmazottal. A kínai nyitáson dolgoznak, ahol a helyi legnagyobb céggel húzzák szorosabbra a kapcsolatot. Az emberek szeretnek alkoholt fogyasztani, és ezzel egy multi milliárd dolláros piacot hoznak létre és a Heineken, minél nagyobb részt szeretne belőle! Több fogyasztó, több pénz-ennyi! A HEIA.A oldalazik 85 és 90 euró között, amit szépen le lehet kereskedni, a célára 96 EUR.


INFINEON TECHNOLOGIES (IFX.D)

Infineon Technologies AG a németek egyik legjobb félvezető gyártója és IT rendszerfejlesztő. A vállalat 25 milliárd euróba kerül, ha ma akarnánk megvenni. Szépen lépeget a piacvezető szerepkörhöz, ezért érdemes beleépíteni portfóliónkba. 21 euró már bizonyította, hogy katalizátorként hat és 25 euró felé tudja emelni az árfolyamot.


Amazon (AMZN)

Egyre több elemzőnek bizsereg az ujja, hogy megsaccolja mi lesz az amazonnal 5-10 év múlva, az MKM Partner 2024-re már a 2,5 BILLIÓ dollárt mond kapitalizációnak. (az Apple és az Amazon a két cég, aki el tudta érni az 1 BILLIÓ= 1000 milliárd dolláros piaci értéket). Az AMZN jól diverzifikál, a legtöbb bevétel már reklám hozta a múlt negyedévben, és ha valaki éhes lenne, akkor egyre több helyen lehet már AMZN ételt rendelni.  Bezosék sokat költenek az étel kihordásra, tavaly 13,4 milliárdért vették meg a Whole Foods-t. Az emelkedő trend bemutatására sokszor használom az AMZN chartját már évek óta, és ez az a cég, amire azt mondják, hogy sosem drága ($1900 egy darab részvény). Érdemes AMZN tulajdonosnak lenni, mert a trend a mi barátunk, menjünk a trenddel.


Morgan Stanley (MS)

Amerika egyik pénzügyi nagyágyúja a Morgan Stanley 85 milliárd dollárt ér: 48,60 részvényenként. A cég 2,48% osztalékot fizet részvényeseinek, és bejelentette, hogy csökkenti a fedezetet, a TESLA Inc. részvényeire. Döntésüket a piac pozitívan reagálta le.

50 dollár fölött bátran lehet vásárolni, 60-at könnyen eléri. Az MS mellett szól, hogy a P/E 12 és folyamatosan túlteljesíti negyedéves várakozásokat.


WTI és Brent

A két legfontosabb kőolaj típus a WTI és Brent szépet rallizott tegnap (+3,1%) és a vásárlási kedv ma is folytatódni látszik. Az amerikai kőolaj készlet adatok okozták a bikák megindulását, hiszen az 5,8 millió hordós csökkenés a kereslet növekedését jelenti. Ha valamire növekszik a kereslet, annak emelkedik az ára, ez történik most a kőolajjal. Az USA-ban nyáron tényleg többet fogyasztanak, mert keresztül kasul át szokták autózni, sokszor lakókocsival az országot.

A Brentet is támogatta az iráni export csökkenése, Irán a 3. Legnagyobb az OPEC tagjai között, illetve a Trump féle szankciók is pozitívak a kőolaj árazására.


Világpiac ma


Ázsia

Európa

Amerika