Az olajárak a keresletet sújtó félelmek közepette csökkennek

0
367

Az olajárak nyolc hónap alatt csökkentek a legalacsonyabb szintre a kereslet lelassulása miatt.

Nemzetközi referenciaérték, a Brent kőolaj mennyisége egy hordóra közel 7% -kal csökkent 65,11 dollárra , a legalacsonyabb szintre március óta. Az amerikai olaj – West Texas Intermediate néven ismert – 7 százalékkal 55,69 dollárra csökkent, a legalacsonyabb szintje tavaly november óta.

A legutóbbi esések az olac-kartell után jöttek le, az Opec csökkentette az előrejelzést a globális olajkeresletet jövőre. Az Opec most arra számít, hogy a világ jövő évi keresletének 1,29 millió hordója lesz, napi mintegy 70 ezer hordóval kevesebb, mint a múlt havi előrejelzés szerint. Khalid al-Falih, a szaudi energiaügyi miniszter már hétfőn elmondta, hogy az Opec megállapodott abban, hogy jövőre meg kell szüntetni az olajtermelést a túlkínálat megelőzése érdekében. Szaúd-Arábia a közel-keleti és az afrikai olajgyártók Opec-kartelljének legnagyobb tagja.

A Capital Economics egyértelműen kijelentette, hogy “a túlkínálat aggodalmait az olajpiacon kezdik felépíteni”. Azt mondta, hogy a “visszafogott globális gazdasági növekedés” elvárásai szerint a kereslet még alacsonyabb lesz, mint az Opec jelenleg előrejelzése.

A Brent Crude már több mint 25% -kal esett vissza, mivel október elején négyéves csúcsot ért el, míg az amerikai olaj az októberi csúcs óta 28% -ot veszített el.

A legfrissebb árcsökkenés akkor történt, miután Donald Trump amerikai elnök beszámolt hétfőn, hogy reménykedik abban, hogy nem lesz olajcsökkentés, miután Szaúd-Arábia vasárnap azt mondta, hogy az Opec mérlegelni fogja a kínálat következő évre történő beszüntetését.