Az aranyárak kilátásai (GLD) jelentős katalizátorként szolgálhatnak a Newmont Mining számára

0
141

Elemzői értékelés
A 17 elemző közül, akik jelenleg a Newmont Goldcorpot (NEM) fedik le, 71% -uk a „vásárlás”(buy) minősítést adták az állománynak, és 12% -uk „eladás”(sell) minősítést. A magas rangú és köztes aranybányászok (GDX) között a NEM vásárlási minősítései százalékos arányát egyedül az Agnico Eagle Mines (AEM) haladja meg, amely 78% -os „buy” minősítést kapott.
Másrészről a Kinross Gold (KGC) és a Barrick Gold (GOLD) mindössze 40% és 16% -a „vásárol”(buy) minősítést kapott.
A “buy” minősítés arra utal, hogy ebben az időszakban érdemes részvényeket venni, mivel a részvényárak fokozatosan növekedni fognak a jövőben, ami biztos profitot jelent.

Habár az aranybányászati térben a növekedést nehéz elérni, ezzel ellentétben a Newmont Mining-nak erős projektvezetéke van, nagyon alacsony végrehajtási kockázattal. Ezen túlmenően eszközei nagy része földrajzilag vonzó bányászati joghatóságokban van. Newmont az adósságcsökkentésre összpontosított, ami jelentős szerepet játszott az elemzők hangulatának megfordításában. Egy évvel ezelőtt csak 56% -os „buy” minősítéssel rendelkezett.
Sok aranybányászra hatott a növekvő nacionalizmus és a geopolitikai kockázatok sokasága. A kockázatos geopolitikai kitettséggel rendelkező bányászok kedvezménnyel kereskednek. Például, Kinross Gold esett, miután az USA új szankciókat szabott ki Oroszországra áprilisban.
Ami a részvények értékelésének további felfelé irányuló potenciálját illeti, most nagyon sokat függ az összefonódás utáni projekt végrehajtása. A NEM-nek valószínűleg biztosítania kell a piacok számára, hogy hátatfordíthat a Goldcorp gyengébb eszközeinek, vagy elfogadható áron eladhatja őket.
A vállalat egységköltsége magasabb, mint a társaik egységköltsége. A Newmont arra hajt, hogy 2019-ben és azon túl is javuljanak költségei, mivel alacsony költségű ellátása az online térre lép. Alacsonyabb költségek a jövőre nézve jelentős pozitív katalizátorként hatnak a részvényekre. A szinergiák megvalósítása a Goldcorp-féle összefonódást követően is segít a részvényárain, prémiumot nyújtva társainak.