Az arany visszanyeri biztonságos menedék állapotát a globális kockázatok összevonása közepedte

0
159

Annak ellenére, hogy a geopolitikai feszültségek mindenhol megjelennek a befektetők számára, az aranyárak nem tudták kiaknázni a sárga fém biztonságos menedékének állapotát a tartós amerikai dollár erejében – jellemzően a két eszköz fordított kapcsolatot mutat, ami lefelé irányuló nyomást gyakorolt a „kockázatmentes” árucikkre február vége óta.

Amikor Donald Trump amerikai elnök 5% -os tarifával fenyegette Mexikót az összes behozatalra az illegális bevándorlás megfékezésére, a globális bizonytalanságot a 2018. negyedik negyedév óta nem tapasztalt szintekre emelte, különösen most, mikor megnövekedett amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek, a Brexit káosz és Kína közelmúltbeli fenyegetése, hogy feketelistára vonja be a külföldi vállalkozásokat, amelyek az érdekeit károsítja. Válaszul az augusztusi arany határidős árfolyamok (GC = F) 1,45% -ra emelkedtek, hogy elérjék a hét hetes magas szintet, és közzétették első havi nyereségüket négy hónap alatt.

“Az események végső soron az arany biztonságos menedékjére hatást gyakorló események csepegtetőjét látjuk … Számítottunk arra, hogy az arany jól teljesít ebben a környezetben, és az elvárásaink igazolódtak” – mondta Ross Strachan, egy vezető áru közgazdász a Capital Economics-ban.