Az Apple megvásárolhatja a Teslát?

0
512

Először is mindjárt itt a szeptember, ez egyet jelent az új iPhone-ok bemutatásával.

A legutóbb bemutatott iPhone X az eddigi legdrágább árcímkét kapta, ezzel komoly bevételnövekedést ért el az Apple. De mit várhatunk az idei szeptemberi bemutató után?

Az Apple várhatóan három új iPhone-t mutat be: egy 5,8 hüvelykes OLED modellt, egy 6,5 hüvelykes OLED modellt és egy 6,1 hüvelykes LCD-modellt. Amint látszik, a méret számít! Okos lépés lehet az Apple-től, hogy növelik a képernyő méretét. A nagy képernyőké lehet a jövő. Csak gondoljunk az összes népszerű alkalmazásra. Bármelyik céget említjük (Snapchat, Facebook, Google, Twitter), mindegyik átállt a teljes képernyős vizuális, “story” mód formátumra. Még a Netflix is beépítette ezt a vizuális tartalmat a filmelőzeteseknél.

Miért koncentrál az Apple a hatalmas kijelzőre?

Mert az okostelefon az új TV. Nem titok, hogy a média és a tartalomfogyasztás az interneten történik, és egyre többen használjuk a mobilonkat, sőt csak azt internetezésre. A telefon egyre inkább olyan, mint egy személyes és hordozható TV. Gondoljunk csak a TV fejlődésére, egyre nagyobb és vékonyabb készülékek jelentek meg az elmúlt 20 évben. Ugyanez történik az okostelefon piacon. Összességében az elkövetkező években az Apple egyre több iPhone-t adhat el, főleg ha sikerül berobbania az “olcsóbb” iPhone-nal idén, még nagyobb teret hódíthat ez pedig segítheti az Apple-t, hogy a részvény árai is új csúcsokat érjenek el.

A szállítók nagy forgalmat várnak

A szeptemberi bevezetést követő negyedévben rekordeladásokat várunk és nem csak mi. Becslések szerint az év végéig 70 millió és 75 millió iPhone-t adhatnak el, ami a 2014-es iPhone 6 megjelenése óta a legsikeresebb év lehet.

A Morgan Stanley célára 232$, ami könnyen elérhető idén. A mi célárunk 230,12$.

Beszéljünk egy érdekes pletykáról: Itt az ideje, hogy az Apple megvásárolja a Teslát?

Az Apple nyilvánvalóan keresi az utat az autóiparba, az első elektromos autóról szóló hírek 2015 elején láttak napvilágot, de előtte, Steve Jobs is elismerte: 2008-ban egy autó (Apple Car) megépítését fontolgatta, de akkoriban minden forrást az iPhone fejlesztésére fordítottak. Az Apple a meglévő termékével az Apple CarPlay-jel már megtették az első lépést. Tim Cook (CEO) egy évvel ezelőtt úgy nyilatkozott a Bloomberg televíziónak, hogy az Apple valóban dolgozik egy autonóm (önvezető) autózással kapcsolatos projekten. A bemutatás dátumát 2020 után, 2024-re várják. Amikor Tim Cook-ot kérdezték erről, annyit válaszolt: Nem az elsők akarunk lenni, hanem a legjobb terméket szeretnénk létrehozni. Ha emlékszünk az első érintőkijelzős telefon nem az Apple iPhone volt, viszont történelmet írt és az első igazi érintőkijelzős telefonként emlékezünk rá, hiszen a legjobb volt akkoriban. Kiváncsian várjuk ezt sikerül e megismételni az Apple elektromos autóval.

A Tesla Inc. és az Apple Inc. egyesüléséről évek óta lehet róla hallani, persze nem hiteles forrásokból. Most, hogy többször felmerült, a Tesla zárt részvénytársasággá alakul, megindultak újra a pletykák, hogy az Apple elegendő készpénzzel rendelkezik, hogy felvásárolja a céget. Ez tény, de egy ilyen méretű felvásárlás hatalmas költségekkel és kockázattal jár. Az Apple épp most készül betörni a saját gyártású tartalmaival az internetes műsorszórás (streaming) világába (erről itt írtunk részletesebben) , szóval vannak tervei a következő évre.  Az viszont tény, hogy Elon Musk múlthéten eltörölte az ötletét, és nem lesz zárt részvénytársaság a Tesla-ból. Ezzel lehet pontot tett a történet végére.

Mit gondol? Van értelme felvásárolni Elon Musk elektromos “Matchbox”-ait?