Az Apple egy alkalmazásárakkal kapcsolatos pereskedéssel néz szembe

0
319

USA

 

 

Az Amazon azt akarja, hogy az alkalmazottai saját vállalkozásokat indítsanak – csomagokat szállítsanak az Amazon számára. A cég bejelentette, hogy olyan programokat fognak nyújtani, amelyben 10 000 dollárt kínál munkatársainak, hogy kilépjenek a munkájukból – és elindítsák saját szállítási szolgáltatásaikat. Az Amazon azt mondta, hogy 800 millió dollárt költ a második negyedévben az új, gyorsabb szállítási lehetőség megvalósítására.

 

Donald Trump amerikai elnök hétfőn azt mondta, Xi Jinping kínai elnökkel találkozik a következő hónapban, mivel a világ két legnagyobb gazdasága közötti kereskedelmi háború intenzívebbé vált, és a világpiacokot megborzongatta. Kína korábban bejelentette, hogy magasabb díjakat szabhat ki az Egyesült Államok egyes termékeire, köztük a fagyasztott zöldségekre és a cseppfolyósított földgázra. Ez egy olyan lépés, amely a múlt heti Washington döntését követte, amikor 200 milliárd dollár értékű kínai termékekre növelte a tarifákat. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselői Hivatala azt mondta, hogy a következő hónapban nyilvános meghallgatást tervez, hogy akár 25% -al elemjék a vámot további 300 milliárd dollár értékű Kínából származó behozatalra. A mobiltelefonok és laptopok a listában szerepelnek, de a gyógyszereket kizárják.

 

Az Egyesült Államok fogyasztóinak egy csoportja, beperelte az Apple-t az miatt. Az iPhone felhasználók azzal érveltek, hogy nincs alternatív hely egy iPhone-alkalmazás megvásárlására, de az Apple 30% -os jutalékot kap minden értékesítésnél, ezért a fogyasztók jogtalanul fizetnek sokat. Azt állítják, hogy az Apple megsértette a trust-ellenes törvényeket. A statisztikák szerint az amerikai ügyfelek 2018-ban 46,6 milliárd dollárt költöttek az alkalmazáson belüli vásárlások, előfizetési és prémium alkalmazások kombinációjára.

 

Mai bevételi jelentések:

1.Agilent Technologies (NYSE: A)-egy amerikai állami kutatási, fejlesztési és gyártó cég

2.Takeda Pharmaceuticals Inc.-Ázsia legnagyobb gyógyszeripari cég és a világ 20. legnagyobb gyógyszergyártói

 

 

ÁZSIA

 

 

A Dubai és az Abu Dhabi részvénypiacai  szenvedték a legnagyobb egynapos csökkenést, miután hétfőn néhány kereskedelmi hajóra támadtak az Egyesült Arab Emírségek partjainál. Szaúd-részvények legrosszabb napja volt október közepe óta volt, miután Riyadh azt mondta, hogy az olajszállító tartályhajók is megsérültek a támadásokban. Szaúd-Arábia indexe 3,6% -kal csökkent, az Al Rajhi Banknál 4,6% -os csökkenés és a Saudi Basic Industries petrolkémiai csoportjánál 5,1% csökkenés állt be. Az index közel 10% -kal csökkent május eleje óta. Szaúd-Arábia azt állítja, hogy a két szaúdiai olajszállító tartályhajó megtámadása a megnövekedett amerikai-iráni feszültségek miatt történt, mégpedig egy próbálkozás arra, hogy megpróbálják aláásni a nyersanyagok biztonságát.

A legjobban sulykolva a pénzügyi és az ingatlanok állománya volt. Az emirátus legnagyobb listázott ​​fejlesztője, az Emaar Properties, elvesztette 5,9% -át és legnagyobb bankja, az Emirates NBD, 3,6% -kal csökkent.

A DBS Group, Délkelet-Ázsia legnagyobb hitelezője 2% -kal csökkent a legalacsonyabbra április 2-a óta, míg a konglomerátum Jardine Cycle & Carriage Ltd 2,2% -kal csökkent a legalacsonyabbra április 15-től.

A pénzügyi állomány közel 2 százalékkal esett vissza, miután a Commonwealth Bank of Australia lecsapott a harmadik negyedévi nyereségre, és további 714 millió ausztrál dollárt (498,59 millió dollárt) jelentett be a vétkes ügyfelek kompenzálására.

 

 

NYERSANYAG

 

 

Eközben a Comex arany határidős futamideje hétfőn 1,0% -kal magasabb volt, és 1300,4 dollár volt per uncia, és majdnem három hónap alatt a legjobb napot zárták. Az Egyesült Államok és Kína a múlt héten nem tudott kereskedelmi megállapodást elérni, és az Egyesült Államok még pénteken is megemelte a kínai importot. Hétfőn a kínai megtorló válasz tovább fokozta a félelmeket, hogy a fokozódó kereskedelmi háború visszaszoríthatja a globális gazdaságot.

A megnövekedett bizonytalanság miatt az aranyárak több mint egy hónapos erősödést értek el hétfőn, mivel a befektetők biztonságos menedéke, ami tovább támogatta az aranybányászok kategóriáját. „Most már biztonságos vásárlást látunk a kereskedelmi tárgyalások megszakításával, és Kína a megtorlásról beszél” – mondta a Reuters-nek Phillip Streible, a RJO Futures vezető árucikk-stratégikusa. „A geopolitikai kockázatok emelkednek, a kereskedelem feszültségei fokozódnak, a dollár leereszkedik, és a részvények valóban nyomás alatt vannak – mindezek a tényezők jelenleg az aranyárakat növelik.”

Az arany kilátások támogatása mellett az USA-dollár a dollárindexben 97,29-re kissé alacsonyabbra csökkent, így a dollárban denominált arany olcsóbb lett a külföldi vásárlók számára.