Az Apple célja az, hogy a Trump-adminisztráció felhagyjon a további kínai árukra szabott tarifákkal

0
193

USA

 

 

Az Oracle több mint 8% -kal nőtt, miután a vállalat negyedéves jelentése ütötte az elvárásokat. A vállalati szoftvergyártó cég 1,16 dolláros bevételt ért el részvényenként a negyedik negyedévben, bizonyos tételek kivételével. A Refinitiv szerint a konszenzus becslése 1,07 dollár volt az egy részvényre jutó eredményt illetően és 10,93 milliárd dollár a bevétel.

 

Az energia-részvények az olaj árával együtt ugrottak, mivel az iráni és az amerikai egyesült államokbeli feszültségek intenzívebbé váltak, miután egy drónra lőttek az iráni légtérben. Donald Trump elnök tweeteléssel reagált az eseményre: „Irán nagyon nagy hibát követett el”. Később azt mondta a riportereknek, hogy Irán „ hamarosan megtudja ”, hogy az Egyesült Államok visszaüt-e. A hírek az olajárakat több mint 5% -kal emeltek. Az Exxon Mobil részvények 1,7% -kal nőttek, míg a Noble Energy és a Devon Energy 6,2% -kal, illetve 4,3% -kal nőtt.Forrás: https://www.cnbc.com/2019/06/20/stocks-making-the-biggest-moves-midday-oracle-slack-carnival-more.html

 

Az Apple csatlakozott egy növekvő kórushoz, ami olyan cégekből áll, melyeknek célja, hogy a Trump-adminisztrációt sürgeti, hogy felhagyjon azzal a tervvel, hogy további kínai árukra amerikai díjakat szabjon. Az Egyesült Államok azt mondta, hogy vámot szabna ki 300 milliárd dollár értékű kínai termékekre, ha a két fél nem tud kereskedelmi megállapodásra jutni. Egy levélben, az Apple “sürgette” a Fehér Házat, hogy hagyja fel a tarifa tervvel. A technikai óriás azt mondta, hogy a tarifák “nagyobb játékteret adnak” globális versenytársaiknak. A cég azt mondta, hogy a javasolt tarifák érintenék a fő termékeit, beleértve az iPhone-t, az iPad-eket és az Airpodokat, valamint az Egyesült Államokban az eszközök javítására használt alkatrészeket.

Forrás: https://www.bbc.com/news/business-48714701

https://services.stockdio.com