Airbus megrendelések, avagy honnan fúj a sale?

0
257

Az Airbus S.A.S. egy repülőgépgyártó vállalat, melynek székhelye a franciaországi Toulouse városában van. 2005-ben az Airbus több repülőgépet adott el, mint nagy vetélytársa, a Boeing. 2001-től a vállalat a francia törvények szerint egyszerűsített részvénytársaság vagy „S.A.S.” (Société par Actions Simplifiée – Egyszerűsített Részvénytársaság). Az Airbust korábban Airbus Industrieként ismerték, manapság egyszerűen csak Airbusnak szokták nevezni.
A cég 50 000 embert foglalkoztat 4 európai országban: Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A repülőgépek gyártása Toulouseban (Franciaország) és Hamburgban (Németország) folyik.
Az Airbus Industrie pályafutását Európai repülőgépgyárak (Hawker Siddeley, Aérospatiale, Deutsche Airbus, Fokker VFW, CASA) konzorciumaként kezdte. Az Airbust a Boeing és a McDonnell Douglas cégek óriási piaci részesedésének csökkentésére hozták létre, és az 1960-as évekre a konzorcium elég nagy lett ahhoz, hogy ellenfeleivel konkuráljon.
1967 szeptemberében a brit, francia és német kormányok aláírták a Megállapodás Jegyzőkönyvét (Memorandum of Understanding – MoU), ezzel megkezdődött a 300 üléses Airbus A300-as gyártása a cég első modelljeként. Ez volt akkoriban a második legnagyobb repülőgépgyártó program Európában a Concorde után. Az első hivatalos bejelentés az új repülőgép gyártásáról 1967 júliusában történt meg, de a helyzeten rontott a British Aircraft Corporation, amely saját maga szeretett volna hasonló repülőgépet gyártani, a BAC 3-11-et, amely a régebbi BAC 1-11 továbbfejlesztett változata lett volna. A brit kormány azonban megvonta a BAC 3-11 kifejlesztésére szánt támogatást, és ezt inkább az Airbusnak adta.
Termékek
Civil termékek
Az Airbus első repülőgépe az A300-as volt, amely a világ első kéthajtóműves, kétfolyosós repülőgépeként vonult be a repülés történetébe. Az A300-as rövidített változata, az A310-es 1982-ben szállt fel először. Ezeknek a gépeknek a sikertelensége miatt döntött az Airbus az A320-as megépítése mellett, amelyben elsőként használtak fly-by-wire irányítórendszert. 2005-ben az Airbus legyártotta a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét, az Airbus A380-ast. Ezek mellett még az A330, az A321, az A319, működik mint utasszállító, valamint még a legújabb A350. Az A380-asnak van egy úgynevezett ,,kistestvére” az A340(amit csak azért becéznek kis tesónak, mert ez az Airbus másik négyhajtóművese, csak kisebb az A380-nál.)
Teherszállítás
Ezen a téren jelenleg két géptípus működik. Ezek közül a civil-teherszállításhoz az Airbus A300-600 ST tartozik. Érdekes alakjával több rekord könyvbe is bekerült, valamint több rekordot is felállítottak vele. A másik típust csak katonasági célokra használják. Ez az Airbus A330-200 MRTT.
Katonai termékek
A vállalat leghíresebb és legkétségesebb katonai repülőgépe az A400M teherszállító repülőgép. Ez a teherszállításon kívül csapatszállításra is alkalmas(bár az utóbbi időben egyre több olyan hír terjeng, hogy kezdenek elöregedni, és állítólag az irányításával is gondok szoktak akadni). Másik híres katonai gépük az A330-200 MRTT. Ez a gép csapatszállításra és teherszállításra is alkalmas, bár főként utántöltőgépnek szokták használni.
Vetelytárs:
A tőzsdéken, a levegőben és az aszfalton is versenyben van a Boeinggel a vállalat. Utasszállításban az A380 és a Boeing 747 áll versenyben. Katonasági téren az A330-200 MRTT és a Boeing C-17 Globemaster áll ,,harcban”. Az új A350 és a Boeing 787-ese jelenleg a két új vetélytárs (egymás számára). A legújabb adatok szerint az Airbus kezdi leelőzni a Boeinget.
Az Airbus a tanoncokat is segíti
Airbus A320 repülőgép-szimulátort, valamint plug-in hibrid és villamos meghajtású járművek tanulmányozását segítő oktatólabort adtak a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban.
A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz tartozó szakgimnázium az ország egyetlen középfokú repülőgép-karbantartókat képző intézménye. Az Airbus A320 szimulátor Magyarországon egyedülálló taneszköz, amely lehetővé teszi a repülőgép szerelő és a repülőgép műszerész szakképzésben korszerű, a valódival megegyező műszerezettségű pilótafülke oktatási célú használatát.
Az Airbus nyilvánosságra hozta értékesítési adatait, melyek szerint a toulouse-i gyártó csak decemberben 841 repülőgépeladására kötött szerződést, köztük a Wizz Airrel. Ezzel az Airbus megelözte a Boeing évi eladásait.
Amíg a Boeing kivár a 757-es utódjával kapcsolatos döntéssel, addig az Airbus előre menekült, és elkezdte begyűjteni a megrendeléseket az A321XLR típusra.
A Reuters hírügynökségnek az ügyet ismerő forrás azt mondta, a légitársaságokkal már a részletekről, így az árról és a bevezetés időpontjáról egyeztetnek, a hivatalos bejelentés még ebben az évben várható, ekkor már rendelésekkel is előállhat az európai gyártó. Ezzel újabb megerősítést nyert az a korábbi információ, hogy egyre közelebb van a típusváltozat megvalósítása.
Az Airbus 200-300 rendelés összegyűjtése után hoz végleges döntést az A321XLR gyártásáról, hogy tovább szűkítse a Boeing rendelkezésére álló teret a közepes méretű gépek piacán, ahol korábban a nagy sikerű 757-essel volt jelen az amerikai versenytárs.
A Boeing legutóbb januárban döntött úgy, hogy még egy évet kivár és csak 2020-ban jelenti be az új modellt, amely 2025-ben állhatna forgalomba. Az Airbus két típust is felhasználhat e szegmensben: az A321neo jó alapot jelent a 200-270 székes szegmens alsó felében, a piac felső részét az A330neók kisebb teljesítményű változataival szolgálnák ki.
A toulouse-iak állítólag azzal is csábítják a légitársaságokat, hogy lehetőséget biztosítanak a meglévő A321nero és LR verziókról történő konverzióra. Korábbi hírek szerint a jetBlue XLR-eket használna európai terjeszkedéséhez.
A Wizz Air óriás, több száz gépes légitársaság lesz a következő évtized közepére, mert továbbra is tervezi az iparágban rendkívüli folyamatos két számjegyű évi növekedést. A Dubai Airshow rendezvényen egy nagy befektetőhöz köthető több más légitársasággal a világ eddigi legnagyobb Airbus megrendelését írta alá úgy, hogy a csomagban a Wizz rendelte a legtöbb repülőgépet.