A videójátékok királyai

0
555

Van olyan közöttünk, aki talán még sosem játszott videójátékkal legalább egyszer élete során? Úgy gondoljuk, hogy nincs. Talán sosem gondolkoztak még ezen, de a videojátékok története az 1950-es évek elejére nyúlik vissza, amikor az akadémikus számítógépes tudósok elkezdtek egyszerű játékokat és szimulációkat tervezni kutatásuk részeként vagy csak szórakozás céljából.

Ma a videojátékok milliárd dolláros üzletek, és azok voltak már évekkel ezelőtt is. 2016-ban az Egyesült Államok videojáték-piacát 17,68 milliárd dollárra becsülték. Ugyanebben az évben az amerikai fogyasztók azt mondták, hogy nagyjából kétszeresét költik a játék tartalmára, a hardverre és a tartozékokra. A legfontosabb, hogy a játékosok első generációja ma már jelentős vásárlóerővel gyarapodott. Ezért, annak ellenére, hogy a gyerekek magas részvételi arányt képviselnek, a videojátékokat már nem lehet csupán gyermekjátéknak tekinteni, ahogy mondtuk. Valójában azt állítják hogy a videojátékok egyre népszerűbbek az Egyesült Államokban élő idősek körében is.

A videojáték-ipar számos virágzó képviselője közül a három legnagyobb szereplő az Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA)Ubisoft Entertainment SA (EPA: UBI) és az Activision Blizzard, Inc. (NASDAQ: ATVI).

A három király az iparág legfontosabb szereplőinek számít, milliárdos piaccal.

Az Electronic Arts (EA) az utóbbi években az egyik legstabilabb részvény volt a királyok közül. Bevétele a 2018-as pénzügyi évtől 494 milliárd dollárra, a 2018-as pénzügyi évre 518 milliárd dollárra emelkedett. Az EA 2019-es pénzügyi évre vonatkozó átlagos bevétele 531 milliárd dollárra becsülik az elemzők . A vállalat részvény ára 2017-ben 33% -kal emelkedett. 2018-as év kezdete óta az ár 8% -kal emelkedett a rövid távú szelek ellenére. Most az ár 113 dolláros szinten van, és a célár 150 dollár , ez volt az utolsó magas ár. Ahogy látják is a különbség 32% , kevesebb mint 2 hónap alatt.
Az Ubisoft 2018-19-es első negyedéves nettó bevétele 381,5 millió eurót tett ki, amely 88,8% -os növekedést jelent (+ 96,1% állandó valutaváltási árfolyamon) a 2017-18-os első negyedévi 202,1 millió euróról. Az ár jelenleg a 93 eurós  szinten van. 13%-nyi növekedést hozhat el a piacról a 104 eurós szintig. Az Activision Blizzard legismertebb és épp ezért húzónévnek számító játékával a Call of Duty: Black Ops 4-el, a cég részvényeinek célára 90 dollárra emelkedett, mivel a játék már a megjelenés előtt nagyon kedvező kritikákat kapott. Tehát 12%-os nyereséggel kell számolnunk, amíg a cég október 12-én elindítja a játékot.