A Szövetségi Légiforgalmi Hivatal kötelezi a légitársaságokat, hogy távolítsák el a Boeing repülőgépek hibás részeit

0
113

USA

 

Az Google részvényei több mint 6%-al estek azok a hírek után, hogy az Igazságügyi Minisztérium trösztellenes pert indított a Google ellen. A jelentések szerint a per a Google keresési gyakorlatát és más vállalkozásait vizsgálja. A Facebook részvényei szintén 8% -kal csökkentek a kormányzati ellenőrzés alatt álló szélesebb körű technológiai szektor aggályai miatt.

 

Az Advanced Micro Devices 1,2% -kal nőtt, miután a chipgyártó több évre szóló megállapodást írt alá a Samsunggal, hogy saját grafikus szellemi tulajdonát engedélyezze mobileszközei számára. A Samsung AMD licencdíjat és jogdíjat fizet.

 

A Boeing repülőgépgyártó részvényei 1% -kal csökkentek, miután a Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (Federal Aviation Administration) vasárnap azt mondta, hogy több, mint 300 darab Boeing 737 repulő hibás alkatrészekkel rendelkezhet. Az FAA azt mondta, hogy ez arra kényszeríti a légitársaságokat, hogy távolítsák el és cseréljék ki az érintett alkatrészeket. Az FAA szerint kb. 148 rész lehet „veszélyeztetett a korai meghibásodásra vagy repedésekre”.

 

Mai bevételi jelentések:

1.salesforce.com (CRM)-egy amerikai felhőalapú szoftvercég

2.KB Financial Group (KB)-Del Korea egyik legnagyobb bankja

3.POSCO (PKX)-acél gyártó cég

 

 

EU

 

 

Bulgária elkezdi az Egyesült Államok cseppfolyósított földgáztát fogyasztani, ami az első lépés az ország energiaforrásainak diverzifikálása és az orosz földgázimporttól való függőségének csökkentése érdekében. A beszállító a holland Colmar cég, aki a Bulgargaz első Gazprom alternatív gázellátási pályázatának résztvevői közé tartozik. Az aukciót a DEPA görög cég nyerte el, az árak alacsonyabbak voltak az orosz gázáraknál.

 

Az Aldi szupermarketlánc megnyitja első üzletét Kínában, a Deutsche Welle szerint. Az első, Shanghaiban megnyitott üzletet a közeljövőben egy második követi majd. “Ez egy új lépés az Aldi és a Lidl közötti versenyen világszerte” – mondta Matthias Queck, az LZ Retailytics szakembere. Ausztráliában és az Egyesült Államokban lévő üzleteknél az Aldi már előrelépett az Európán kívüli üzleti növekedésében, hozzáteszi. A Store Manager szerint az Aldi kezdetben legalább 10 üzletet nyit meg Kínában, további 50-100-at pedig az elkövetkező években.

 

A Mercedes-Benz 2022 végére bemutat egy high-end elektromos szedánt. Ez versenybe lép a Tesla Model S-vel, és az első információk szerint 400 LE teljesítményű meghajtórendszer működteti és 600 kilométeres autonóm távolságot képes megtenni. A Mercedes-Benz által létrejött EQ család csak elektromos modelleket fog tartalmazni. Az első termék, amelyet az EQ család égisze alatt indított, az EQC SUV volt. A német gyártó tervei szerint 2022 végéig hat féle elektromos jármű modellt fog gyártani.

 

 

ÁZSIA

 

 

A Samsung Engineering részvényei közel 10% -kal estek, miután szaúdi Al Toukhi és a VISION felkérte a bíróságot, hogy Szaúdi Yanbu-projekt törlésével kapcsolatos vitában döntsön.

 

 

A Fanuc Corp. részvényei 3,3% -kal csökkentek, a Yaskawa Electric 1,8% -kal, a Tokyo Electron 2,1% -kal, a Komatsu Ltd pedig 1,8% -kal csökkent.

 

 

NYERSANYAG

 

 

Úgy tűnik, hogy az aranybika 1350 dollár unciánként, a Trump-adminisztráció többszörös kereskedési háborúja mellett. A legutolsó 1350 dolláros szint februárban volt, mielőtt az USA-dollár lett volna az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi csatának előnyben részesített fedezete, mivel a jüanhoz képest jobb volt. A tartományhoz kötött kereskedési feltételek is gyengítették a sárga fémet. De a múlt héten Donald Trump elnök által bejelentett, Mexikó díjszabásáról szóló meglepetésszerű döntés játékváltó volt az arany számára.

A Trump-kormány bejelentette csütörtökön, hogy 5% -os tarifát fog bevezetni minden Mexikóból importált árucikkre, június 10-től kezdődően, és „fokozatosan” emeli az adót 25% -ra addig, amíg a nem dokumentált bevándorlók határátlépése megáll. Egy mexikói kormány küldöttsége megérkezett Washingtonban a tarifákról szóló tárgyalásokra az amerikai tisztviselőkkel, bár Trump azt állítja, hogy inkább tetteket szeretne látni nem szavakat hallani. “Kétségtelen, hogy a kereskedelem aggályai továbbra is dominálnak a napirenden,” mondta Fawad Razaqzada, a FOREX.com elemzője.

 

A dollárindex, amely az Egyesült Államok pénznemét hat pénznemhez tartozó kosárban mérte, 0,5% -kal 97,14-re csökkent. Más fémeket illetően a palládium a második napon is csúszik a korábbi négynapos rallyt követően, bár az ezüstös-fehér önkomponensű fém megtartotta a világ legdrágábban forgalmazott fém címét. A Spot palládium 1,90 dollárra, vagyis 0,1% -ra csökkent. Majdnem 3,5% -kal esett vissza májusban, harmadik alkalommal a pirosban, bár egy év alatt kb. 5% -kal nő általában.