Nagyon BABA!

0
470

Az Alibaba Group Holding (NYSE:BABA) leghíresebb ágazata az alibaba.com, Kína legnagyobb kis- és nagykereskedelmi webáruháza, illetve rendelkezik média, IT és banki ágazattal is. A céget 1999. június 28-án alapította Chung Tsai és Yun Ma, székhelye Hangzhou, Kína. Ma már  alkalmazottainak száma: 66 421 fő. A vállalat értéke 450 milliárd dollár.

A vállalat augusztus 23-án jelent, és a 300 dollár körüli célárakat nézve az elemzők igen pozitívan látják a cég fejlődését a közeljövőben. Fontos tudni, hogy a USA-Kína kereskedelmi “háború” un.: trade war legnagyobb győztese az Alibaba Group lehet. A régi befásult gazdasági kapcsolatok nemzetközi szinten recsegnek, az újak létrejöttében nagy szerepet játszik az Alibaba- legalábbis Kína oldaláról.

A vállalat több szegmensen keresztül működik, nézzük meg melyek ezek.

  • Core Commerce: a kiskereskedelmi és nagykereskedelmi platformokat foglalja magában.
  • Cloud Computing: ide tartozik az Alibaba Cloud, amely rugalmas számítástechnikát, adatbázist, tárolási és tartalomszolgáltató hálózatot, nagy számítástechnikát, biztonságot, menedzsmentet és alkalmazást, nagy adatelemzéseket, gépi tanulási platformot és más szolgáltatásokat nyújt a különböző méretű vállalkozások számára különböző iparágakban.
  • Digital Media and Entertainment: szegmens tartalmazza a Youko Tudou és az UCWeb média tulajdonságait.
  • Innovation Initiatives and Others: szegmens magában foglalja a YunOS, az AutoNavi, a DingTalk és más vállalkozásokat.

2018. március pénzügyi negyedév

Teljes bevétele a tavalyi évhez képest 61 százalékkal nőtt, amit leginkább a kínai kiskereskedelmi bevételek robosztus emelkedése, az Alibaba Cloud, és a nemzetközi kiskereskedelmi üzletág generált. A Cainiao Network és Intime konszolidációja szintén nagyobb bevételt eredményezett.

Az Alibabáról tudjuk, hogy egy igazi fejőstehén, de annak ellenére, hogy teljes gőzzel üzemel, részvénye ebben az évben, finoman fogalmazva, csak szenved. Biztosak lehetünk abban, hogy a cég alul van értékelve, amelyet a befektetők most előnyükre fordíthatnak!

A vállalat bevételi jelentése augusztus 23-án lesz, a gyengélkedő részvényre most kell lecsapni, mert az Alibaba minden alkalommal kiemelkedő teljesítményeket mutat riportjában. Aki hosszabb távon gondolkodik, feltétlenül előnyben van.

Legyen részvénytulajdonos a világ legnagyobb cégében most Ön is! Forduljon kollégáinkhoz bizalommal vagy keressen meg minket emailben az info@gtc.news címen!

Ne feledje, “az időzíté$ pénz.