A mai nap kereskedési lehetőségei

0
513

A világ internetes adatainak 90%-a az elmúlt két év terméke, amely egyre nagyobb teljesítményű számítástechnikai rendszereket igényel, hogy az adatok feldolgozása zökkenőmentes legyen. Ezzel az állítással magyarázzuk a jelenlegi versenyt a szektorban – a mikrochipgyártók gyorsabb és tartósabb megoldásokat mutatnak be nap-nap után.

Az NVidia (NVDA) esetében azt látjuk, hogy a cég tökéletesen váltja készpénzre a GPU ipar folyamatos növekedését és kétségtelen, hogy szuperszonikus emelkedését ennek köszönheti. A vállalat részvényének további emelkedése kétséget kizáróan folytatódik akkor is, ha az elmúlt évek alapján “kifulladást” várhatnánk, hiszen a GPU alapú számítástechnika lesz az alapja a jövőben, amely életben tart minden más iparágat. Mi továbbra is bikás szemlélettel figyeljük az NVidia tevékenységét.


A tegnap vesztesei: Wynn Resorts (WYNN), Broadcom (AVGO), Microchip Technology (MCHP), Mattel (MAT), Newmont Mining (NEM). Ki vallja be, hogy részvényes?


A tegnap győztesei: Advance Auto Parts (AAP), Frontier Communications (FTR), Nielsen Holdings (NLSN), GAP (GPS), Seagate Technology (STX). Mindenki azt mondja van belőle!


Az Amerikai Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy a Lockheed Martin (LMT) kapta meg a Légierő $2.93 milliárd dolláros szerződését három új generációs, Föld körüli pályán keringő, geo szinkron műhold gyártására. A Pentagon szerint a szerződés tartalmazza a járművek teljes elemzését, tervezését, fejlesztését, kritikus repülési instrumentumok gyártását, gyors megvalósítást és a kockázatok minimalizálását.

A munkának 2021-ig meg kell lennie, az idő nagyon rövidre lett szabva, ami azt mutatja, hogy mekkora a jelentősége. A cég részvénye ismét rakétákat gyújtott, és ezzel a szerződéssel  a $400 dolláros célár ismét megjelent a láthatáron.


Warren Buffett növelte részesedést az Apple-ben (AAPL) és a Teva-ban (TEVA) .


Soros György növelte részesedését a Facebook-ban (FB), a Twitterben (TWTR), a  Netflix-ben (NFLX) azonban csökkentette.


Több Tesla (TSLA) vezető nemtetszését fejezte ki, és elegük van Elon Muskból. Hiteles források  szerint a testület felszólította Muskot, hogy fejezze be a tweeteléseket, emellett több igazgató már jogi képviselettel is felvértezte magát, minden lehetőségre felkészülve. Az sem maradt titok, hogy a legtöbb vezetőt zavarja, hogy a Tesla elhamarkodott bejelentésekre és lépésekre kényszerült Musk tweet-viharját követően.

Nem látunk esélyt rá, hogy a jelenlegi helyzet a közeljövőben rendeződjön, hiszen a szoros vezetői testületben, a Musk által kialakított személyi kapcsolatok miatt, a vállalat zárt, speciális vizsgáló bizottságot állított fel, amelynek mindössze három tagja van. A bizottság feladata, hogy értékeljék egy esetleges privát szektorba való váltás lehetőségeit.

A részvény nem tudott a $360 dolláros szint fölött maradni, tegnap ugrott egy újabb fejest. A volatilitása nagy, de kiszámítható, ezért azt javasoljuk, hogy vagy maradjon távol, vagy shortoljon, de a skalp lehetőségét is támogatjuk.


A Walmart (WMT) részvény árfolyama remekül néz ki a negyedéves bevételi jelentés előtt!