A fapados légitársaságok sikersztorijai

0
282

A diszkont légitársaság

A diszkont légitársaság (népszerű nevén fapados légitársaság) az olyan légitársaságnak a megjelölése, amely a 20. század vége óta a légitársaságok közötti nemzetközi árversenyben az átlagosnál olcsóbb járataival vesz részt. .
A nagyobb légitársaságokénál általában alacsonyabb díjszabású utasjegy nemzetközileg meghatározott korlátozott szolgáltatásokkal párosul. Az alacsony költségű üzemeltetést csak rövid- és középhatótávolságú repültetések esetén lehet biztosítani, noha a 2006–2007-es években történtek hosszabb távú repültetési kísérletek is. Díjszabásilag a diszkont légitársaságok a szolgáltatásmentes regionális légiszállító társaságok és a különböző utasosztályú, teljeskörű kiszolgálást biztosító légitársaságok között helyezkednek el.
A fapados légitársaságok jelentős része nem tagja az árakat is szabályozó IATA-nak.

A fapados szó eredete

A fapados szó eredetileg a vasúti közlekedésben jelent meg a 19. század második felében, amikor 3 (díj)osztályt különböztettek meg, az ülések minősége és az általános komfort szerint. A legolcsóbb, harmadosztályú vagonokban fapadok voltak, kárpitozás nélkül.
A légi személyszállítás hajnalán (1920-as évek) is a vasúti utaztatásban kialakult elveket kezdték követni. Az 1950-es években a mind több utas befogadására képes repülőgépeken újra megjelentek a többosztályos (2-5) utasterületek, melyek legalacsonyabb szolgáltatást nyújtó kategóriája a „turista osztály” lett. Az 1980-as évek végére azonban egyre nagyobb igény mutatkozott a turista osztálynál is alacsonyabb szolgáltatású, alacsony költségű (low-cost) repültetésekre, amelyekre a 90-es évek elején önálló vállalatok alakultak, legelőször az Egyesült Államokban.

Árpolitika

A diszkont légitársaságok árpolitikájának az egyik jellemzője az utasoknak a repülés közben nyújtott szolgáltatások (pl. étkeztetés) csökkentése, másrészt gyakran az úti céloktól távolabb eső regionális repülőterek üzemszerű használata. Ez utóbbi ugyan az utasoknak repülésen kívüli többletköltséget és többlet utazási időt jelent, viszont csökkenti a nemzetközi repülőterek légterének leterheltségét.
A repülőjegy ára csak a legminimálisabb, illetve kötelező szolgáltatásokat tartalmazza. A normál légitársaságok turistaosztályain megszokott kényelmi szolgáltatások nincsenek vagy csak felárral elérhetők, ilyenek jellemzően:
nagyobb kézipoggyász (utastéri poggyász)
feladott poggyász
fedélzeten felszolgált étel, ital
ülőhely megválasztása
check-in a repülőtéren
repülőtéri busz vagy jetbridge a beszálláshoz

 

Diszkont légitársaság példák és ezek rövid története:


Blue Air

A Blue Air Románia első diszkont légitársasága, amely román tulajdonban van. A cég 2004-ben alakult egy Bukaresthez közeli kisebb repülőtéren. A légitársaság üzemeltet belföldi, külföldi, illetve charter járatokat. A légivállalat segíti a közlekedést Románia és Nyugat-Európa között. A menetrend szerinti utasok legnagyobb román légitársasága. 2017-ben a Blue Air több mint 5 millió utast szállított, ami 40% -os növekedést jelent az előző évi 3,6 millió utasnál. 2019 februárjától a Blue Air 57 menetrend szerinti célállomásra repül.
Flotta
2 db Boeing 737–300
1 db Boeing 737–500
2 db Boeing 737–400

 

easyJet Airline Company Limited

Az easyJet Airline Company Limited közismerten: easyJet, egy európai diszkont, fapados légitársaság, mely 1995 októberében alakult meg. Az első, mára már leselejtezett Boeing 737-200 gép 1995. november 10-én szállt fel. Kezdetben két járatot üzemeltettek, London Lutonból Glasgow-ba és Edinburgh-ba.
A légitársaság Airbus A319-100-as és az Airbus A320-200-as gépeit több mint 137 városban láthatják az utazók.
Az easyJet a budapesti ferihegyi repülőtérről jelenleg négy ország hét városába szállít utasokat: London Gatwick, Southend, Manchester, Berlin Schönefeld, Berlin Tegel, Párizs Charles de Gaulle, Lyon, Genf, Bázel és az októberben induló velencei járat a magyar fővárosból közvetlenül elérhető. A légitársaság nemrég jelentette be nyolcadik, Budapestről elérhető útvonalát: az utasok 2017 februártól Budapestről a holland fővárosba, Amszterdamba is eljuthatnak az easyJet járatain.
A légi vállalat mellett az easyJet üzemeltet buszjáratokat is, például: London (Luton)–London (Victoria Station) között. Ezeken kívül még szobát is lehet foglalni a légitársaságnál. Személyre szóló hely van. Ingyen vagy a jegy árában foglalt étel nincs, de a fedélzeten frissítők és ételek vásárolhatók.

Ryanair

A Ryanair egy írországi központú diszkont légitársaság, amely 439 repülőgépet üzemeltet.[1] Ezeknek nagy része a Boeing cég 737 típusú repülőgépeinek változatai. Jelenleg a Ryanair 438 Boeing 737-800-as típusú és 1 Boeing 737-700-as típusú repülőgéppel rendelkezik. A Boeing 737-700-as repülőgépet a Ryanair üzleti utazásokra bérbe adja. A légitársaság 100-gépes rendelést adott le Boeing 737 Max 200 típusú repülőgépre. A cég Airbus a321neo típusú repülőgépek vételén is gondolkodik.
Az 1984-es megalakulása óta a Ryanair egy kis légitársaságból származott, amely a Waterford-tól London Gatwick-ig tartó rövid útja által vállt Európa legnagyobb fuvarozójává. A Ryanairnél jelenleg több mint 13 000 ember dolgozik.
A legtöbb alkalmazottat több ügynökség foglalkoztatja és szerződteti, hogy repüljenek a Ryanair repülőgépeivel. Vagy, mint a pilóták esetében, a túlnyomó többség vagy ügynökségi alkalmazott vagy önálló vállalkozó, és szolgáltatásaikat a Ryanairre kötik.
Miután 1997-ben a gyorsan növekvő légitársaság nyilvánosságra került, a felhalmozott pénzt arra használták, hogy a légitársaságot páneurópai fuvarozóvá bővítsék.
A Ryanairet 1984-ben alapította “Danren Enterprises” -ként Christopher Ryan, Liam Lonergan (ír utazási iroda Club Travel tulajdonosa) és ír üzletember, Tony Ryan, a Guinness Peat Aviation alapítója. A légitársaságot hamarosan átnevezték “Ryanair” -nek (Tony Ryan után). 1985-ben kezdte meg működését egy 15 férőhelyes Embraer Bandeirante turbopropeller repülőgéppel, a Waterford és a Gatwick repülőtér között azzal a céllal, hogy megszüntesse a londoni-írországi járatoknak a British Airways és az Aer Lingus által vezetett duopóliumát.