A BMW hibrid plug-in modelljei automatikusan átkapcsolnak elektromos üzemmódra, nulla kibocsátású városokba lépve

0
116

USA

 

Sir Jonathan, a brit, aki több mint két évtizeden át segítette az Apple-t a világ legértékesebb cégévé válásában, elhagyja ezt, hogy saját vállalkozás hozzon létre. Sir Jonathan a cukorka színű iMac, iPod és iPhone tervezője, az idei évben elhagyja a kreatív céget, és elindítja saját új vállalkozását, a LoveFrom-ot.

 

Az OPEC-miniszterek hétfőn találkoznak, de a hétvégén a G20-as vezetői csúcstalálkozó sokkal több hatást gyakorolhat az olajárra, attól függően, hogy az eredmény jó vagy rossz a globális gazdaság számára.

 

 

EU

 

 

Németország és Irán közötti kereskedelem az Egyesült Államok szankciói hatására összeomlott:

A Funke újságok által közzétett adatok kimutatják, hogy Irán azt állítja, hogy Európa nem segít megőrizni az aláírt nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására irányuló megállapodást.

A német kereskedelmi kamara adatai azt mutatták, hogy az Irán és Európa legnagyobb gazdasága közötti kereskedelem volumene 49% -kal csökkent az év első négy hónapjában a 2018-as időszakhoz képest, miközben a volumen folyamatosan csökken. A bukás – az 529 millió eurós összmennyiséghez képest – az USA kormányának Donald Trump elnök által kiszabott szankciók hatását mutatja be, amelyek büntetik az Iránnal való üzleti vállalkozásokat, megfosztva őket az Egyesült Államok piacához való hozzáféréstől.

Dagmar von Bohnstein, a Kamara képviselője szerint az országban mintegy 60 német cég folytatott üzleti tevékenységet Iránban, de egyre inkább csak helyi alkalmazottakkal dolgoztak. Az európai hatalmak arra törekednek, hogy megőrizzék a Trump elődje által aláírt megállapodást, amely megkönnyítette az Iránnal szembeni nemzetközi szankciókat annak ellenére, hogy Teherán elfogadta a nukleáris programjait, amelyek célja, hogy megakadályozzák a nukleáris fegyverek fejlesztését.

Teherán azt állítja, hogy csak békés nukleáris programot folytat.

Az európai nemzetek megpróbálták megmenteni az üzletet azáltal, hogy gazdasági előnyeit az amerikai szankciók ellenére fenntartják. Eddig kudarcot vallottak, mivel Irán nagyrészt ki van zárva az olajpiacokból, és minden nagyobb európai vállalat törli a beruházási terveket. 

 

 

Kémkedés céljából hatolt be a nyugati hírszerzés az orosz internetes keresőbe, a Yandexbe:

A nyugati hírszerző ügynökségeknél dolgozó hackerek 2018 végén behatoltak az Yandex orosz internetes kereső cégbe. Egy ritka típusú rosszindulatú szoftvert telepítettek, hogy megpróbáljanak kémkedni a felhasználói fiókokban, jelentette négy ember, aki ismeri az ügyet. 

A Regin nevű kártékony program az „Öt Szem” intelligenciamegosztó szövetség által is használt, mely tagjai az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Ausztrália, Új-Zéland és Kanada. Az ezen országokban működő hírszerző ügynökségek nem nyilatkoztak.

Ritkán ismerik el vagy beszélnek nyilvánosan az Oroszországgal szembeni Nyugati cybertámadásokról. Nem lehetett meghatározni, hogy az öt ország közül melyik volt a Yandex elleni támadás mögött, jelentik az orosz és más források, közüllük háromnak volt közvetlen ismerete a hackről. A jogsértés 2018 októbere és novembere között történt.

Yandex Ilya Grabovsky szóvivője elismerte az eseményt a Reuters-nek szóló nyilatkozatban, de elutasította a további részleteket. “Ezt a konkrét támadást a Yandex biztonsági csapata már nagyon korai szakaszban észlelte. A sérülések előtt teljesen semlegesítették” – mondta.

A vállalat azt is elmondta, hogy “a Yandex biztonsági csapatának válasza biztosít arról, hogy a támadás nem veszélyeztette a felhasználói adatokat.”

 

 

A BMW hibrid plug-in modelljei 2020-ban automatikusan átkapcsolnak elektromos üzemmódra, amikor az autók olyan városokba lépnek be, ahol a forgalom csak nulla kibocsátású járművekkel engedélyezett:

Az eDrive Zones nevű függvény zöldmezős felismerési technológiát fog használni a városok által elektromos autók számára, és automatikusan bekapcsolja a járműveket elektromos üzemmódba. A BMW eDrive területei a BMW hibrid plug-in verzióinak szabványosak lesznek 2020-ban.

A BMW megnyitja az utat a hibrid plug-in modellek számára, hogy ugyanolyan hozzáférési jogokat kapjanak a zöld területeken, mint a teljesen elektromos autók, mivel ezeken a területeken azonos módon viselkednek.

 

 

A berlini BVG tömegközlekedési szolgáltatója 15 nulla kibocsátású, 12 méteres Solaris Urbino Electric buszokat rendelt el, amelyek 2019-ben érkeznek Németország fővárosába:

Poznanban, a Lengyelország nyugati részén található Solaris Bus & Coach, bejelentette, hogy ez a szerződés “az egyik legnagyobb Európában”. A szerződés megkötését követően a berlini Urbino flottája 125 egységre emelkedik, miután a Solaris 2015-2019 folyamán a német főváros számára 35 villamos buszt szállított.

 

 

A londoni tőzsde figyelmeztette a befektetőket, hogy hétfőn a svájci cégek listáról való törlésére kényszerülhet:

A londoni tőzsde figyelmeztette a befektetőket, hogy hétfőn a svájci cégek listáról való törlésére kényszerülhet, a Svájc és az Európai Unió közötti politikai holtpont miatt, jelenti a CNBC.

A kedden este megjelent közlemény szerint a tőzsde megállíthatja a svájci vállalatok által kibocsátott 254 pénzügyi eszköz kereskedését.

Hasonló figyelmeztetéseket indítottak más tőzsdei piaci szereplők is, mint például az Aquis Exchange, a CBOE Global Markets és az UBS.

Svájc és az EU egy folyamatban lévő vitába kezdtek, melynek tárgyát a hosszú távú pénzügyi, a bevándorlási és a kereskedelmi kapcsolatok képezik, mivel Svájc nem tagja a blokknak. Az Európai Unió svájci részvényeiről szóló megállapodás június végéig lejár.

Ha a határidőt átlépik, és a két fél vasárnap nem jut megállapodásra, a londoni tőzsde elmagyarázta, hogy “a hatóságok megszüntethetik az elismerést, amely lehetővé teszi az uniós részvénytársaságok számára, hogy svájci eszközökkel kereskedjenek.”

A európai tőzsdei piaci szereplőket korlátozhatják, hogy svájci társaságokkal kereskedjenek, ideértve a legfőbb óriásokat, mint például a Nestle, az UBS és a Novartis, ha egy új megállapodás nem lép hatályba.

„Az EU tőzsdéi már nem lehetnek képesek a svájci társaságok bizonyos részvényeinek kereskedelemre történő felajánlására vagy elősegítésére. E védelmi intézkedés egyetlen célja, az EU kereskedést illetően, hogy a svájci tőzsdei infrastruktúra megfelelő működésének védelmét biztosítsa. A svájci szövetségi pénzügyminisztérium hétfőn kiadott nyilatkozata figyelmeztet, hogy készen áll a visszavonásra, megállapodás kötésére, és visszavonja az EU-szintű támogatásra vonatkozó elismerést.

Ha a két fél nem jut megállapodásra az elkövetkező napokban, a befektetők komoly problémával szembesülhetnek, mivel a svájci óriások a Stoxx 50 index tőzsdei kapitalizációjának egyötödét képviselik.