A BMW és a Jaguar Land Rover közösen fejlesztenek teljesítményelektronikát

0
72

EU

 

 

Eddig az IKEA egyike azon kevés üzleteknek, ahol nem lehetett vásárolni online mobilalkalmazással. A svédek úgy döntöttek, hogy csatlakoznak ehhez a szegmenshez, és elindítják az alkalmazást, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a telefonon vásárolhassák azokat a termékeket, amelyeket megtekinthetnek, mielőtt megvásárolnák saját otthonukban. Az első fázisban az alkalmazást Franciaországban és Hollandiában tesztelik, és az év végére az IKEA nyolc fő piacán lesz elérhető, beleértve Németországot, az Egyesült Államokat és Kínát.

 

A BMW és a Jaguar Land Rover szerdán azt mondta, hogy közösen fejlesztenek villamos motorokat, sebességváltókat és egyéb teljesítményelektronikát, és ezzel egy új iparági szövetséget hoznak létre az elektromos autók gyártási költségeinek csökkentése érdekében. Mindkét autógyártó nyomást gyakorol a nulla kibocsátású járműveknek a szigorú szennyezéscsökkentési szabályok betartására, de arra törekszik, hogy fenntartsa az elektromos és autonóm gépgyártás növekvő költségei által elért nyereséget. A BMW és a Jaguar Land Rover azt mondta, hogy az elektromos autók alkatrészeinek fejlesztésével, tervezésével és megvásárlásával csökkenteni fogják a költségeket. Mindkét vállalat villamos motorokat állít elő saját gyártóüzemében, mondta a BMW.

 

 

ÁZSIA

 

 

A kínai Alibaba és az orosz RDIF szuverén vagyon alapjából mindkettő 100 millió dollárt fektet be egy orosz közös vállalkozásba, Nyilatkozta a RDIF szerdán. A RDIF azt is jelentette, hogy lehetősége van további 194 millió dolláros értékű részvények megvásárlására az Alibaba közös vállalkozásában, miután a közös vállalat végleges dokumentumait Moszkvában aláírták.

 

A japán Mitsubishi Heavy Industries Ltd egy japán multinacionális mérnöki, villamossági és elektronikai cég, amelynek székhelye Tokióban, Japánban található. Az MHI a Mitsubishi Csoport egyik legfontosabb vállalata. Szerdán azt nyilatkozta, hogy tárgyalásokat folytat a Bombardier Inc regionális jet-programjának megvásárlására, felpumpálva 14%-al a kanadai vállalat részvényeit.

 

A logisztikai ingatlanfejlesztő, az ESR Cayman Kft. szerdán kezdte meg az első nyilvános ajánlattételt (IPO), remélve, hogy ezúttal 1,24 milliárd dollárt emelhet a hongkongi legnagyobb úszóárfolyamában. ESR számos különböző alapokat kezel, valamint a saját közvetlenül birtokolt ingatlan beruházásait is. 560,7 millió részvényt értékesít, ebből 58%-a elsődleges részvények és 42%-a másodlagos – részvénytőkéjének összesen 18,4% -át teszi ki  – részvényenként 16,2 HK $ és 17,4$ (2,07-2,22 USD) indikatív tartomány között.