A befektetők optimisták, miután az Egyesült Államok és Kína megállapodtak abban, hogy fegyverszünetet tartanak a hétvégén, illetve Donald Trump elnök azt nyilatkozta, hogy az új év kezdetén nem emel tarifákat, ahogy korábban fenyegetőzött. Az ázsiai tőzsdék emelkedtek is a korai kereskedelemben. A Dow Jones Industrial Average több mint 400 ponttal emelkedett, vagyis 1,6% -ot vasárnap este, az S & P 500 pedig 1,5%-kot mozdult pozitív irányba.


A Tesla (NASDAQ:TSLA) részvényei pénteken 350.48 dolláros áron zárták a napot, 9.31 dollárral magasabban, ami 2.73%-ot jelent. A mai napig a TSLA 12,57% -ot ért el, szemben az S&P 500 referenciaértékének 4,64% -os növekedésével ugyanezen időszak alatt.Az Amazon.com (NASDAQ:AMZN) teszteli a pénztár nélküli fizetési technológiát a nagyobb üzletek számára, hogy még kényelmesebbé tegyék a vásárlást az ügyfelek számára. A pénztáros rendszer már használatban van a néhány Amazon Go áruházban, pletykák szerint a vállalat további üzletek nyitására készül.A Microsoft (NASDAQ:MSFT) piaci értéke pénteken közel 851,2 milliárd dollár értékben volt, meghaladva az Apple (NASDAQ:AAPL) piaci értékét 847,4 milliárd dollárral. A technikai óriás bejelentette, hogy az iPhone, az iPad és a Mac értékesítési adatai többé nem kerülnek bejelentésre, erre a Wall Street reagált is, a részvény hetek óta vérzik.


Mai bevételi jelentések:

  • Coupa Software Incorporated (NASDAQ: COUP)

A cég bevételi jelentése piac zárás után érkezik. A konszenzus EPS előrejelzése a negyedévre -0,3 dollár. A tavalyi év azonos negyedévében elért EPS értéke -0,19 dollár volt.

  • Smartsheet Inc. (NYSE: SMAR)

Elemzők előrejelzése alapján a konszenzus EPS előrejelzése a negyedévre -0,2 dollár.