5 szokás, amely segít az újoncoknak a valutakereskedésben

0
472

Vessünk egy pillantást néhány nagyon egyszerű (de szükséges) kereskedelmi szokásokra, amelyek segítettek sok kereskedőnek. Remélhetőleg esélyt ad arra, hogy megismerje ezeket (ha még nem tette meg), és egy nap ha visszanéz hálás lesz, hogy megtette!

A STOP LOSS

A veszteségek elkerülhetetlenek. Még a legjobb kereskedőknek vannak veszteséges napjai. Sajnos sok újbóli kereskedő inkább jobbnak, mint nyereségesnek és a megállások használatával megerősítheti, hogy tévednek. Ez irányíthatatlan veszteséghez vezethet, és végső soron fújt számlákhoz. Sajnos sok újonc inkább jó, mint nyereséges kereskedő viszont a stop loss használatával ez orvosolható. Bár nem tudjuk irányítani a piaci magatartást, de szabályozhatjuk, mennyit veszíthetünk kereskedésenként. Tágíthatjuk vagy éppen szűkíthetjük a kereskedési volument, de használhatunk STOP LOSST.

PRE-TRADE ELŐKÉSZÍTÉSE

Ha győzni akar, akkor nem mehet bele egy mérkőzésbe játék terv nélkül, ami azt jelenti, hogy nem is kezdhetsz kereskedni valamilyen stratégia nélkül. Azok, akiknek nincs tervük, feleslegesen pszichikai hibákba esnek bele, ami elkerülhető veszteségeket okozhat nekik. Az PRE-TRADE előkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a fontos gazdasági események és táblázatok szintjének megjelölése, vagy annyira részletes lehet, mintha egy adott esemény különböző beállításait és készenléti terveit figyelembe venné.

NAPLÓ

A napló fenntartás kulcsfontosságú feladat minden teljesítményben vagy célorientált törekvésben. Ne felejtsük el, hogy a bróker naplói csak a nyers adatokat adják meg, mi történt, nem pedig miért történt. Továbbá nem javíthatja azt, amit nem mér. A legfontosabb, hogy valamilyen módon nyomon kövessük és koncentráljunk a teljesítmény javítására. Függetlenül attól, hogy magában foglalja az alapvető naplóstatisztikáit, vagy akár a figyelmen kívül hagyottakat is, a kereskedési naplót a következetes nyereséges kereskedők számára kötelezőnek kell tekinteni.

KERESKEDÉSI IDŐ

Csak azért, mert a forex kereskedés 24 órás az nem jelenti azt, hogy egész nap a diagramok között kell lennie. Tény, hogy sokan “részmunkaidős” kereskedők. Ez korlátozott kereskedési időt és még kevesebb időt jelent a többi kereskedelmi tevékenység számára. Még mindig kihasználhatja kereskedési idejét azáltal, hogy elkerüli a zavaró tényezőket, és kizárólag a kereskedelemhez kapcsolódó tevékenységekre koncentrál a nap egy bizonyos részében. Bízzon bennünk. Kifizetődik.

Találkoztunk már újonc kereskedőkkel, akik már hónapok óta kereskednek, de még nem határozták meg azokat a stratégiákat, amelyek megfelelnek nekik.  Bár mindig jó új módszereket és rendszereket kipróbálni, nagyszerű megoldást találni arra is, hogy milyen párok, időzítések és mutatók működnek általában az Ön számára.  Így legalább van némi hely a kezdéshez, ha készen áll, hogy javítsa a kereskedelmi teljesítményt.