A BMW 100 új EV töltőállomást adományoz Amerika nemzeti parkjainak

0
55

USA

 

 

A BMW 100 új EV töltőállomást adományoz Amerika nemzeti parkjainak

A BMW csoport több szervezet együttműködésével adományozta a töltőállomásokat a nemzeti parkok számára.

A projekt során a BMW 100 darab elektromos jármű töltőállomást adományozott, hogy működtessék az Egyesült Államok nemzeti parkjaiban és azok közelében. Több, mint 90 töltőállomás elhelyezése már megtörtént, a fennmaradó darabok beiktatását pedig ebben a hónapban valósítják meg.

A töltőállomások elhelyezése

A töltőállomások lehető legjobb helyeinek azonosítása érdekében a BMW csapata több tényezőt is figyelembe vett. Figyelembe vették az EV piacok közelségét és erősségét, a közeli töltési helyektől való távolságot, valamint a természeti és kulturális szempontokat.

 

 

Az infláció továbbra is megfoghatatlan

A pénteki csalódást okozó NFP-jelentés után magas árfolyamcsökkentésre számíthatunk az amerikai dollárt illetően ezen a héten, a legfrissebb inflációs és kiskereskedelmi értékesítési adatokra összpontosítva. Az inflációs adatokat először szerdán 12:30 GMT-ben adták ki, a kiskereskedelmi értékesítési jelentésre pénteken számíthatunk, ugyanabban az órában. Az amerikai gazdaság éles lassulásával kapcsolatos aggodalmak miatt a befektetők figyelni fogják ezen a héten a mutatókat, hogy több nyomot kapjanak a Federal Reserve által csökkentett árfolyam időzítéséről.

Az első igazi jele annak, hogy az amerikai gazdaság gyorsan kifogyott a gőzből, a pénteki munkahelyi jelentésből származik, amely májusban jelentős csökkenést mutatott a bérszámfejtésekben. Ennélfogva a várható infláció és a kiskereskedelmi értékesítések számának váratlan hiányosságai a Fed árfolyamának csökkentése iránti várakozásokat fokozzák.

 

ÁZSIA

 

 

A japán Nikkei szerdán csúszott, szűk skálára korlátozódva, mivel a befektetők főigazolást vártak Jerome Powelltől, a Federal Reserve elnökétől,  az Egyesült Államok gazdaságát illetően.

A Nikkei részvények átlagosan 0,15% -kal csökkentek 21 053,48-ra.

 

A gépipari részvények sínylődtek, miután a Japán Szerszámgépgyártók Egyesülete kedden arról számolt be, hogy júniusban a gépi szerszámgépek megrendelése 38% -kal 98,8 milliárd jenre (907,25 millió dollárra) zuhant. Ez a csökkenés kilencedik egymást követő hónapja áll fenn. A Fanuc Corp 2,1% -kal, a Yaskawa Electric pedig 1,5% -kal csökkent, míg a Keyence Corp 0,7% -kal.

 

A Chiba Bank 3,8% -ot szerzett, miután a hitelező és a Bank Of Yokohama azt mondták, hogy egy üzlet kötését fontolgatják.

A Concordia Financial Group, a Bank of Yokohama anyavállalata 1,2% -kal nőtt.

A Japan Post Insurance Co 5,1% -ot veszített, miután bejelentette, hogy az ügyfelei számára az életbiztosítási díjakat kétszeresen fizette.

A marhahús gyorséttermekben működő Yoshinoya Holdings 4,5% -kal nőtt, miután a március-májusi időszakban 1,097 milliárd jen nettó nyereséget ért el, szemben az előző évi 388 millió jen nettó veszteséggel.

NYERSANYAG

 

 

Az Egyesült Államok nyersolaj-finomítói bevitele átlagosan 17,1 millió hordó volt naponta a 2019. június 7-én végződő héten. Ez az átlag napi 126 000 hordóval több, mint az előző hét átlaga. A benzintermelés a múlt héten nőtt, átlagosan 10,3 millió hordó volt naponta. A lepárlási üzemanyag-terméshozam a múlt héten csökkent, átlagosan napi 5,2 millió hordót termelve.