15 év repülés és 200 millió utas szállítása

0
155

A Wizz Air, a leggyorsabban növekvő légitársaság Európában az első járata 15 éves évfordulóját ünnepelte, valamint figyelemreméltó mérföldkövét, hogy ez idő alatt 200 millió utast szállított.
Az első Wizz Air repülés 2004. május 19-én indult Katowicéből London Lutonba. Azóta a légitársaság 112 Airbus repülőgépre bővítette flottáját, beleértve a legmodernebb A321neo repülőgépet, melyet két Pratt & Whitney hajtóműves motor üzemeltet, amelyek a világ leghatékonyabb egyfolyosós repülőgépeit képviselik. A példaértékű üzemanyag-gazdaságossággal és 239 férőhelyes konfigurációval, az utasok ha úgy döntenek, hogy a Wizz Air A321neo-jával repülnek, a Wizz Air legalacsonyabb árait kapják , miközben biztosítva van a legkisebb környezeti kihatást utasonként.
Az elmúlt tizenkét hónapra visszatekintve a Wizz Air nagyon büszke arra, hogy a WIZZ úttörő szerepet töltött be Ausztriában a bécsi nemzetközi repülőtér üzemeltetésével; megalapította leányvállalatát, a Wizz Air UK-t, az Egyesült Királyságban működő légitársaságát, amely hamarosan tizenegy vadonatúj Airbus A320 és A321 repülőgéppel büszkélkedhet; beszerezte a 100. repülőgépet a WIZZ flottájára, különleges dekorral díszítve azt; megnyitotta a legmodernebb budapesti képzési központot, amely több mint 300 millió eurós beruházást jelent; megnyitotta és megkezdte járatait Krakkó legújabb lengyel WIZZ-bázisából ; valamint a 256 következő generációs Airbus A321neo repülőgép közül kettő hamarosan a gyorsan bővülő WIZZ flottához csatolódik.
A 15 éves szolgálat során a Wizz Air 200 millió utas bizalmát és hűségét szerezte meg. A WIZZ 2015 októberében elérte a 100 millió utast, és kevesebb, mint négy év alatt az utaslétszámát megduplázta. Ezt a figyelemreméltó eredményt azzal emelték ki, hogy a Wizz Air és Katowice Nemzetközi Repülőtér menedzsmentje Kijevből a lengyelországi Katowice-ba érkezett utasokat leszálláskor egy kis ünnepléssel üdvözölték a helyszínen és 200 eurós utalványt osztogattak nekik.
Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „2004-ben Lengyelország és az Egyesült Királyság között működtettük első járatunkat, és ma, 15 év múlva összesen 200 millió személy szállítását ünnepeljük, akiket 146 reptérről és 44 országból hordoztuk. Bár tagadhatatlan, hogy személyzetünk a legnagyobb hajtóereje ennek a teljesítménynek, négy fő elem is van, amelyek a WIZZ-t a versenytársainktól elkülönítették és segítették páratlan stratégiai pozíciónkat Európában. Kivételes ULCC üzleti modellünknek köszönhetően költségoptimizálás szempontjából a légi szolgáltatás vezetői, illetve az egyik legértékesebb európai légitársaság vagyunk. Piaci vezetésünk és a közép- és kelet-európai régióra való fokozott figyelem egyedülálló előnyöket biztosít számunkra, lehetővé téve számunkra, hogy belépjünk egy elhanyagolt piacra, amelyben arra törekszünk, hogy az embereket a repülés franchise-jába vonzzuk, nem pedig a meglévő légitársaságok utasait szeretnénk elcsábítani. Több, mint 250 darab A321neo repülőgépre adtunk le rendelést, rendkívül értékes eszközt és igazi játékváltót jelent ez a WIZZ számára, amely a legalacsonyabb egységköltséget és a környezet óvását biztosítja az utasoknak, valamint a zaj- és NOX-lábnyom csökkentését. Végül, kulturálisan változatos szervezetünk és vezetői csapatunk, amelyet több mint 50 nemzetiség képvisel, biztosítják, hogy valóban globális elképzelésünk legyen, kiegyensúlyozott döntéseket hozzunk és gyorsan alkalmazkodjunk a környezetünk változásaihoz. Köszönöm ügyfeleinknek, partnereinknek és természetesen a WIZZ-csapatnak a 15 éven túli bizalmat és támogatást. Kétségtelenül kijelenthetjük, hogy még sok ennél is izgalmasabb 15 év áll előttünk.