Gyilkos Számítógép! Piacmozgatók

0
384

Boeing (NYSE: BA)

Nagy-Britannia is csatlakozott a nemzetekhez, hogy felfüggesszék a Boeing (NYSE: BA) 737 MAX repülőgépek használatát a területükön, miután egy etiópiai légitársaság repülőgépe lezuhant  vasárnap, megölve 157 embert. Ez már a 2. balesete a BA-nak fél éven belül és ismételten szoftver hiba történt. Gyilkos számítógép! BA részvényei estek a tegnapi                                         kereskedésben. A Lion Air már megvizsgálta a Boeing-ügyet, miután az egyik saját Max repülőgépe október 29-én lezuhant, 189 embert megölve, az afrikai tragédia után pedig a társalapító Rusdi Kirana elhatározta, hogy megszünteti a szerződést. A BA ígéri, hogy a lehető leghamarabb megteszi a változásokat, javítják a hibát.

Az Apple (NASDAQ: AAPL)

iPhoneok iránti érdeklődés csökken, mivel  a fogyasztók egyre kevesebbet keresnek rá az okostelefonokra. A kínai keresőmotorok szerint, az iPhone keresések száma februárban 48 százalékkal zuh

ant, miután januárban 50 százalékkal csökkent. Ez volt az ötödik egymást követő hónap. A gyenge keresési trend még akkor is folytatódott, amikor a kínai kiskereskedők csökkentették az iPhone-árakat, mivel a fogyasztók szerint a telefon nem éri meg az árát.

Trump,

elnök hétfőn egy rekord 4,75 billió dolláros költségvetési tervet adott ki, amely a katonai kiadások növelését és a hazai programok, mint például az oktatás és a környezetvédelem büdzséjének éles csökkentését foglalja magába a 2020-as költségvetési évben.

 

Mai beveteli jelentesek:

1.Pinduoduo Inc (NASDAQ: PDD)

A Pinduoduo Inc. várhatóan * jelentést tesz közzé a piac megnyitását megelőzően, 2019. marcius 13-án. A jelentés a 2018. december közötti végleges pénzügyi negyedévre vonatkozik. A Zacks Investment Research szerint egy elemző előrejelzése alapján a negyedéves konszenzus EPS-előrejelzés -0,29 dollár.

EURÓPA

Letett az EU arról, hogy közösen adóztassa meg a Facebookot és a Google-t,lekerült a napirendről a közösségi szintű digitális adó kérdése az európai uniós tagállamok pénzügy minisztereinek keddi döntése értelmében. A hatályos szabályok értelmében a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak adópolitikai ügyekben egyhangú szavazással kell döntenie, márpedig Dánia, Finnország,Írország és Svédország kedden is megvétózta a kezdeményezést.

Huawei

Képtelennek tartja a vádakat a Huawei főnöke, technikailag nincs lehetőség arra, hogy gyártmányaikkal kémkedjenek, a vád mögött politikai ok rejlik, állítja a Huawei igazgatója. Richard Ju szerint cégük piacvezető lesz az 5G technológia elterjesztésében, és jövőre a mobilkészülékeknél maga mögött hagyja a Samsungot. Az Egyesült Államok azt mondta Németországnak, hogy megfékezné a hírszerzés megosztását Berlinrel, ha lehetővé teszi a Huawei számára, hogy részt vegyen az 5G mobilhálózatában.

 

A Nissan, és a Renault

2012. REUTERS/Vincent Kessler/File Photo

japán, illetve francia gyára kozott nagy ellentét van,titkos források szerint a cég ügyvezetője ennek az oka, eppen ezert olyan lépésekre kényszerül, hogy egyenlő bánásmódban részesit mindenkit ,ha ez nem sikerül akkor az ügyvezető lemondására lehet számitani.

 

 

Starbucks Corp.

által gyártott, arabica kávé az elmúlt évben az egyik legrosszabb teljesítményű árucikk volt. A visszaesés nagy részét Brazília vezető gyártója hajtotta végre, amely 2018-ban rekord mennyiségű kávét gyűjtött, és ebben az évben készül egy új rekordra. Az ország várhatóan 57,6 millió zsák kávét készít a 2019-20 között. A mennyiség a minőség rovására ment, figyeljük a kávé árát!

Kőolaj

Csökkentik a kitermelést!

Az olajárak s emelkedtek, amit az OPEC termelői kartell és az Irán és Venezuela elleni amerikai szankciók folyamatos kínálatcsökkentése okozott. A WTI 57 dollár a Brent 67 dollár környékén mozog, szépen kirajzolva a különbséget- az OPEC összefogás 10 dollárral többett jelent a kitermelőknek!

 

 

FOREX

Amerika:

  • 14:30 Tartós áru rendelések

^ Előző: 1,2% Várható: -0,5%

  • 14:30 Tartós áru rendelések Ex szállítás

^ Előző: 0,1% Várható: 0,1%

  • 14:30 Termelői árindex

^ Előző: -0,1% Várható: 0,2%

  • 14:30 Termelői árindex kivéve élelem és energia

^ Előző: 0,3% Várható: 0,2%

 

Anglia:

  • Éves költségvetési kiadás
  • Parlamenti Brexit szavazás